Linda-Marie Nilsson: ”När jag släppte boken vågade jag ha kalas”

Foto: Lina Eidenberg Adamo

Datum

27 December 2018

Foto

Lina Eidenberg Adamo

När Linda-Marie Nilsson lade upp en Instagram-bild på sig själv i bikini blev det en världsnyhet och hon fick snabbt en stor följarskara, som alla var trötta på skeva kroppsideal. 2018 gav hon ut boken Så lärde jag mig att älska min kropp, en peppande och inspirerande självhjälpsbok för att hjälpa fler att älska sig själva.

Hur har ditt år varit?

– Mitt år har varit det bästa och viktigaste i mitt liv. Jag fick släppa min första bok och den kärleken jag fått för den har varit obeskrivlig. Jag har också sagt upp mig, köpt en lägenhet och fått uppleva så mycket nya saker. Det enda tråkiga som hände var att jag bröt fingrarna på båda mina händer, men den lilla skuggan kan inte mörka ner ett annat så ljust år.

Finns det någon särskild händelse du kommer att förknippa med 2018?

– Ja, min bokreleasefest. Jag har nästan aldrig haft något kalas i mitt liv, eftersom jag alltid varit så rädd att ingen ska komma och fira mig, men när jag släppte boken så vågade jag. Och nästan alla jag bjöd kom. Så mycket kärlek och glädjetårar på ett par timmar har jag aldrig varit med om.

Vad ser du framemot 2019?

– Lugn och ro, haha! Även om 2018 var helt fantastiskt, så är jag ganska slutkörd nu av alla känslor, förändringar och roliga saker som hände. Jag ser fram emot ett år där jag får mer tid för mig själv, att landa och stanna upp lite.

Relaterat

Om boken

När Linda-Marie Nilsson lade upp en bild på sig själv i bikini blev det en världsnyhet. Kroppsaktivismen eller kroppspositivismen handlar om att alla har rätt till sin kropp och om att vara nöjd med sin kropp som den är, trots samhällets skeva ideal.

Med hashtaggen #allastorlekarärvackra fortsätter hon att inspirera sina följare. Alltid med en stor portion humor, som i klippet där hon testar produkter för att låren inte ska gnida mot varandra.

Eller när hon listar "50 saker som tjocka är trötta på att höra".

Att hennes budskap behövs är det många som vittnar om. Bland hennes många fans hittar vi de unga tjejerna som inte vågar klä om på gympan men även äldre kvinnor som aldrig visar sig i baddräkt på stranden. Föräldrar söker också hennes råd kring hur de ska prata kroppsideal med sina barn.

Nu har Linda-Marie Nilsson skrivit en peppande och inspirerande självhjälpsbok för att hjälpa fler att älska sig själva. Hon delar generöst med sig av sin egen historia men ger också massor av konkreta tips, allt från hur man hittar rätt kläder till hur man hanterar kroppshat på nätet.

Läs mer

Linda-Marie Nilsson

Så lärde jag mig att älska min kropp

Relaterade artiklar

Foto: Lina Eidenberg Adamo

27 december 2018

Linda-Marie Nilsson: ”När jag släppte boken vågade jag ha kalas”