Patricia Hedelius

Foto: Göran Segeholm

Utforska författaren

Patricia Hedelius är börskrönikör och topprankad ekonomijournalist på Svenska Dagbladet. Hon är författare till Telia - Alliansregeringen och korruptionen. Tidigare har hon arbetat på Dagens Nyheter och Affärsvärlden. Som utbildad finansekonom vid Stockholms universitet inledde hon sin karriär som rådgivare i företagsaffärer på en av de svenska storbankerna och började sedan arbeta som ekonomijournalist på världens största nyhetsbyrå, Reuters.

Utgivning

Om boken

Alla har väl någon gång drömt om att bli rika, kanske till och med snuskigt rika. Jacob hade satt som mål att han ska bli miljonär innan han fyllt trettio, för Tony handlade det om att han ville ge sina hårt arbetande föräldrar en ekonomisk trygghet när de blir äldre.

För att nå sina mål satsade de allt de har på börsen och det mesta i förhoppningsbolaget Fingerprint, men det var först när en sparkad aktieanalytiker gjorde entré i det lilla garagebolaget som drömmarna kan förverkligas. Johan Carlström hade en plan för hur Fingerprint skulle ta världen med storm med sin fingeravtrycksavläsare och hur han själv skulle komma över makten i bolaget och göra sig en rejäl hacka.

På mindre än sex år tog sig Fingerprint till Stockholmsbörsens finrum. Men insiderhandel, falska förhoppningar, rykten, svek, girighet och maktkamp gjorde att Johan Carlström som vd, men också storägare, konstant befunnit sig i en mediestorm.

Girighetens tid är en rafflande reportagebok om Fingerprint, det hänsynslösa maktspelet i finansbranschen och konsten att sälja framtiden, skriven av en av Sveriges främsta ekonomijournalister.

Läs mer

Patricia Hedelius

Girighetens tid

Nyheter

7 mars 2019

Boken om Fingerprint nominerad till Guldspaden

Nyheter
Foto: Göran Segeholm

26 oktober 2018

Fingerprint – Från miljardframgång till katastrof