John Taylor

Foto: Manne Widung

Utforska författaren

John Taylor är mest känd som den trivsamme tv-trädgårdsmästaren i SVT:s Trädgårdstider men har även arbetat som slottsträdgårdsmästare på Sofiero och konstnärlig ledare på Tjolöholms slott, där han utvecklat och återskapat trädgården i den ursprungliga engelska Arts and Craft-andan.

Utgivning

Om boken

För dig som vill odla dina egna grönsaker är det här en riktig grundbok. Den visar hur du bygger en grönsaksodling från ingenting, hur du planerar, sår och planterar, vattnar, gödslar och gräver. Men den visar också hur du tar till vara allt det som du skördar, med olika metoder som fermentering, pickling, frysning, syltning och torkning. Helt enkelt hur du fyller ditt skafferi!

Ett trettiotal grödor och lika många recept ingår i den här boken som kan användas både som uppslagsverk för grönsaksodling och som kokbok. Här samlas kunskaperna från två verkliga proffs; John Taylor, välkänd trädgårdsexpert från tv och Jenny Neikell, fermenteringsexpert och mathantverkare samt författare till flera böcker om fermentering. De ger sina allra smartaste odlingstips och visar hur favoritgrönsakerna förädlas till chutney, kimchi, marmelad, salt och mycket mer.

Du får massor av användbara tips som kan appliceras på den egna trädgården, kolonilotten eller balkongen.

Läs mer

Jenny Neikell, John Taylor

Taylor och Surtanten

Nyheter

Foto: Manne Widung

29 november 2021

Årets måltidslitteratur 2021 till Jenny Neikell, John Taylor och Sara Begner

Nyheter