Michael Connelly får årets Diamond Dagger

Foto: Terrill Lee Lankford

Datum

22 Mars 2018

Foto

Terrill Lee Lankford

Crime Writers’ Association (CWA) ger priset till den amerikanska författaren Michael Connelly. Prisetbelönar författare vars karriärer inom kriminallitteratur har präglats av mycket hög kvalitet och som har gjort ett viktigt bidrag till genren, rapporterar Boktugg:

– Michael Connellys kriminalromaner har vunnit internationellt erkännande i mer än ett kvarts århundrade och har gett läsare, tv-tittare och filmfans en rik underhållning. En kombination av underbara karaktärer, levande platser och gripande intriger karaktäriserar hans böcker. CWA är mycket glada över att fira hans prestationer med Diamond Dagger-priset, säger Martin Edwards, ordförande på CWA..

Michael Connelly kommer få ta emot priset på Dagger Awards-galan i London den 25 oktober. Tidigare vinnare av priset inkluderar P.D. James, John le Carré, Dick Francis, Ruth Rendell, Lee Child och Ann Cleeves.

Från Boktugg:

– Det här är verkligen spännande. Hur kan en författare som skriver om en kille som försöker hitta mening i Los Angeles någonsin förvänta sig att få erkännande från en så fin grupp från så långt bort? Det är bortom allt jag kunde ha föreställt mig, och jag är mycket hedrad och tacksam, säger Michael Connelly till CWA.

Michael Connelly är idag en av världens mest framgångsrika kriminalförfattare, och han är mest känd för sina romaner om Harry Bosch. Han har skrivit över 30 romaner och är just nu aktuell med boken Inte ett farväl. I maj ger Norstedts ut Nattskiftet, den första boken i en serie om Renée Ballard vid LAPD. När den gavs ut i USA 2017 gick den genast upp i toppen på New York Times bästsäljarlista. Böckerna om Bosch har även blivit en framgångsrik tv-serie.

Relaterat

Om boken

Som lovande ung polis såg det ut som om Renée Ballard skulle kunna göra en spikrak karriär inom LAPD. Men när hon anmälde en överordnad för sexuella trakasserier omplacerades hon, och nu är hon tvungen att ta de otacksamma nattskiften vid polisstationen i Hollywood. De våldsbrott, rån och mord hon tar hand om måste hon oftast överlämna till kriminalarna som jobbar dag.

En natt är hon först på plats efter en oerhört brutal misshandel av en prostituerad som lämnats att dö på en ödslig parkeringsplats. Kort därefter kallas hon och hennes kollega till en nattklubb där flera personer har skjutits, bland dem en ung kvinna. De här fallen tänker hon inte släppa ifrån sig.

Hon börjar mot uttryckliga order att utreda brottsfallen på egen hand under sin lediga tid. När hon gräver djupare i dem blir hon tvungen att konfrontera sina egna demoner och förstå varför hon aldrig någonsin är beredd att ge upp.

Nattskiftet är den första boken i en serie om Renée Ballard vid LAPD. När den gavs ut i USA 2017 gick den genast upp i toppen på New York Times bästsäljarlista.

Läs mer

Michael Connelly

Nattskiftet

Om boken

Harry Bosch arbetar återigen som privatdetektiv. En döende miljardär behöver hans hjälp och vill att Bosch ska ta reda på vad som hände med en kvinna från hans förflutna som försvann. Hon var hans livs kärlek och de väntade barn när hon en dag var borta. Vart tog hon vägen? Födde hon barnet? Dessutom behöver polisen hans hjälp med jakten på en våldtäktsman. Mannen har redan utfört flera hemska brott och han tycks inte sluta. Nu måste de stoppa honom innan fler kvinnor råkar illa ut.

Läs mer

Inte ett farväl

Michael Connelly

Inte ett farväl

Relaterade artiklar

Foto: Sølve Sundsbø

27 februari 2023

Våra nya böcker i mars 2023

NyheterBoknyheter