Alice Staffan Beckman

Foto: Kajsa Göransson

Utforska författaren

”’Om jag inte är för mig, vem är det då? Om jag är blott för mig, vem är jag då? Och om inte nu, när då?’ säger den judiske profeten Hillel som jag tidigt stötte på under mitt engagemang i palestinakonflikten. Det sammanfattar, som jag ser det, drivkrafterna i mitt skrivande alltifrån Ovanför gladorna (1964) och Damen i röd hatt på Epas bar (1966) till Habers testamente (2010) och nu Minns du?. Det har under åren blivit omkring femton romaner, några teaterpjäser och en hel del annat av det mesta, liksom kärlekshistorien i Minns du?, i revolt mot givna sanningar.”
 

Alice Staffan Beckman

Utgivning

Om boken

"Annabelle på bryggan, en av flera nästan likadana bilder jag tog under åren. Sensommarvärme, tunt dis, den utspända parasollen mest som dekoration. Stödd på armarna sitter hon vänd ut mot det blanka vattnet och öarna. Som varje gång står jag på klipporna innanför viken. Min lycka över hennes njutning. Ingen Jan-Ove kommer rusande och skriker. Hon rör sej knappast. I albumet, på hennes bord. Minns hon? - Kan du minnas?"

Minns du? är ett försök att återskapa ett minne som sakta försvinner. Det är berättelsen om Annabelle, och den om Annabelle och Alice. Framför allt är det ett vackert kärleksbrev, skrivet av en människa som äntligen blivit sedd och älskad, tillägnat hon som såg.

Läs mer

Alice Staffan Beckman

Minns du?

Recensioner

”Kanske är det dödsdömt att minnas åt någon annan, men den magin fångar Alice Staffan Beckman med sin ljusa, lätta prosa.”

”En mjuk och fin beskrivning av en människa som uppenbarligen spelat en väldigt stor roll i författarens liv (…)”

”Det här är en tunn, trevande mycket fin liten bok om kärlek, glömska och identitet.”

Nyheter

23 april 2019

Nya ljudböcker hos Storytel och de andra tjänsterna

Nyheter