Kalle Hedström Gustafsson

Foto: Kajsa Göransson

Utforska författaren

Kalle Hedström Gustafsson, född 1986, är poet och översättare. Han har gått Biskops Arnös författarskola och Litterär gestaltning vid Akademin Valand i Göteborg. Mormorordning, hägringsöar är hans första diktsamling.

Utgivning

Om boken

En mormor har dött och ett barnbarn försöker begripa. Men vilka ord kan bära? Saknad, sorg, du? Kanske går det att vända sig till naturen och historien.

"Hur var hennes organiska ordning?
Jag kan inte säga. Vill bara Strandkvanne Drömma
Valeriana Hålla
Tunga gröna bronskärl"

Med ett prövande språk ger sig Kalle Hedström Gustafsson försiktigt ut i markerna där allt faller sönder, där dikten på samma gång blir avskedsrit och utgrävning.

För larverna gräver sina kläckgångar i tallarna och bronsålderns gravar ligger stumma. Men ur samma tallstammar kravlar vivlarna mot solen, och bronssmycken kan lyftas oskadda ur jorden.

Läs mer

Kalle Hedström Gustafsson

Mormorordning, hägringsöar

Recensioner

”I Hedström Gustafssons dikt ryms en komplexitet som hos en uppenbar talang kan räcka långt in i ett författarskap.”

”En mycket vacker, sorgsen och mångbottnad lyrik om saknaden efter en död mormor(…)”

”... han arbetar muskulöst med hjälp av ljud, bildspråk, komposition och referenser. Som debut betraktat är det mycket stabilt och väl genomfört.”

”… svensk diktning genomgår en period av omprövning av vad som är fruktbart både i fråga om form och innehåll. Sedd mot den bakgrunden är Hedström Gustafssons lilla diktsamling riktigt lovande.”

Nyheter

Foto: Kajsa Göransson

10 januari 2020

Kalle Hedström Gustafsson nominerad till Borås Tidnings Debutantpris

Nyheter