Nora Krug

Foto: Nina Subin

Utforska författaren

Nora Krug är en tysk-amerikansk författare och illustratör. Hennes teckningar och visuella berättelser har publicerats i olika tidskrifter, däribland New York Times, The Guardian, Le Monde diplomatique och A Public Space. För sina illustrationer har hon tilldelats tre guldmedaljer från Society of Illustrators och en silverkub från New York Art Directors Club. Hennes visuella biografi, Kamikaze, om en japansk pilot som överlevde andra världskriget, ingår i Houghton Mifflins Best American Comics och Best Non-Required Reading. Krugs verk har visats internationellt. Hon har skrivit och illustrerat den visuella memoaren Heimat om andra världskriget och sin tyska familjs historia. Krug är docent vid The Illustration Program, Parsons School of Design i New York.

Utgivning

Om boken

En vindlande och genial vidräkning med det förflutna.
The New York Times

Nora Krug växte upp i det Tyskland som fortfarande låg i skuggan av andra världskriget. Hon bosatte sig i New York, men hemlandet gjorde sig snart påmint, både som skuld och som längtan. För att få veta vem hon var tvingades hon att konfrontera sin historia.

I det internationellt hyllade grafiska memoaralbumet Heimat gestaltar Nora Krug sin resa tillbaka i tiden till sina släktingars liv under naziregimen och kriget. Hon tecknar i suverän stil en bild av ett land ännu präglat av krig och övergrepp, en släkt fortfarande märkt av förluster.

En unikt berättad historia om identitet, historia och hem.

Ett mästerverk till berättelse berörande som en roman, uttömmande som en faktabok.
Stern

Läs mer

Nora Krug, Nora Krug

Heimat

Nyheter

27 januari 2023

Därför är berättelserna om Förintelsen så viktiga

NyheterFörintelsen