Niklas Hjelm

Foto: Aline Lessner

Utforska författaren

Niklas Hjelm är ordförande i den ideella föreningen Hemmaodlat, vars mål är att sprida kunskap om odling i hemmen genom kurser och på sajten hemmaodlat.se. Han har mångårig erfarenhet av hydro- och akvaponik. Hemmahörande i Lomma tillbringar han mycket tid i Alnarp, där han förutom att studera även driver flera större odlingsprojekt.

Utgivning

Om boken

Hydroponisk odling är en växande trend bland odlare, särskilt i städerna. Det är en odlingsform som passar många eftersom du odlar helt utan jord - bara med vatten och näring - och därför extra lämplig för den som inte har en egen jordplätt men ändå vill odla sin egen mat. Det är en odling som inte kräver mycket yta eller skötsel, plus att du har dina färska kryddor eller grönsaker nära till hands när du ska laga mat.

I den här handboken får du lära dig allt om hur du går tillväga för att odla i vatten, vilka system som finns och hur du kan bygga dem själv. Den ger svar på frågor som: Är det lika nyttigt? Smakar det lika gott? Är en hydroponisk odling ekologisk? Vilka grönsaker fungerar bäst?

Känner du för att gå på djupet finns en del för den avancerade odlaren, där du får veta allt om olika typer av ljus och näring.

Hydroponiska odlingar fungerar både inne och ute, på balkong och uteplats. Man kan odla i princip allt: örter, sallat, bär, tomater, chili eller grönsaker som squash, gurka, bönor, ärtor och kål.

Läs mer

Niklas Hjelm, Lovisa Lesse

Hydroponisk odling

Nyheter

11 september 2019

Nominerade till Årets trädgårdsbok 2019!

Nyheter
Foto: Niklas Hjelm

19 mars 2019

Odla utan jord – funkar lika bra i lägenhet som på balkong