Justin Cronins hyllade trilogi blir tv-serie

Foto: FOX

Datum

9 Januari 2019

Foto

FOX

Den hyllade boktrilogin av Justin Cronin fann en hängiven publik världen över. Böckerna Flickan från ingenstans, De första tolv och Spegelstaden har hittat miljontals läsare. Den 21 januari har tv-serien The Passage, som baseras på böckerna, premiär.

The Passage är en karaktärsdriven och actionfylld dramaserie skriven av Liz Heldens. Hon har tidigare gjort den hyllade serien Friday Night Lights

The Passage kretsar kring Project Noah, en hemlig medicinsk enhet där forskare experimenterar med ett farligt virus som kan leda till ett botemedel mot de flesta sjukdomar - men den har också potential att utplåna mänskligheten. När den unga föräldralösa flickan Amy Bellafonte (Saniyya Sidney) väljs ut av project Noah för att bli försökskanin får den federale agenten Brad Wolgast (Mark-Paul Gosselaar) till sin uppgift att hämta in henne. Uppdraget går inte som planerat och Brad blir en fadersfigur till flickan - fast besluten att skydda henne oavsett vad som händer, så även om experimenten inom Project Noah kommer utlösa en apokalyptisk katastrof.

The Passage balanserar perfekt mellan det spännande och farliga och det känslomässiga dramat. Serien erbjuder något för alla och vi är mycket glada över att våra tittare får en glimt av detta råspännande universum, säger Vibeke Lia, programchef på FOX Networks Group Nordic.

The Passage visas på FOX måndagar med premiär den 21 januari kl. 22.00 och produceras av Twentieth Century Fox Television Distribution.

Relaterat

Om boken

Efter Flickan från Ingenstans och De första tolv kommer nu Spegelstaden, den avslutande delen i Justin Cronins Passagetrilogi.

En spillra av mänskligheten har överlevt den stora epidemin och klarat sig undan viralernas intåg (viraler är människor som blivit smittade av ett dödligt virus och påminner om vampyrer). De få överlevande människorna har nu bott på en skyddad plats i Texas i tjugo års tid och hunnit föröka sig och blivit några tusen.

Efter att De första tolvs skräckvälde har störtats och de viraler som tillhörde dem tillintetgjorts (seriens andra del) lever människorna i tron att viralerna utrotats och de börjar så småningom flytta från sitt säkra muromgärdade område och breda ut sig över landet. Men det finns viraler kvar som håller sig gömda och bidar sin tid. Och fadern till De första tolv, Fanning, Noll kallad, har också överlevt. Hans raseri kan endast kväsas den dag då han kan förgöra Amy, Flickan från ingenstans, i ett sista slag mot mänskligheten.

Amy har även hon smittats men vet att hon utsetts till att möta Noll i slaget mellan människorna och viralerna och hon förbereder sig nu på att utmana honom.

Läs mer

Justin Cronin

Spegelstaden

Om boken

De första tolv är Justin Cronins efterlängtade uppföljare till Flickan från ingenstans. Den stora katastrofen ledde till en ny värld. I ruinerna av den gamla försöker de som inte smittats överleva, ständigt jagade av mänsklighetens nya härskare.

Läkaren Lila är gravid och försöker förbereda sig för sitt barns födsel. Kittridge försökte stoppa de infekterade, men misslyckades och är på flykt. Tonåringen April är ansvarig för sin lillebror i en karg och skoningslös värld.

Hundra år senare kämpar Amy och hennes kamrater för mänsklighetens räddning. Men reglerna har ändrats och fienden utvecklats. Alla som försöker störta De första tolv kommer att få betala ett högt pris.


Läs mer

De första tolv

Justin Cronin

De första tolv

Om boken

En liten flicka tycks vara den enda som kan rädda världen. Hon heter Amy Harper Bellafonte och är flickan från ingenstans. Det var hon som var där när allting började och världen började gå mot sin undergång.

Först, det otänkbara: ett fruktansvärt militärexperiment kollapsar och dess hemska innehåll släpps lös i världen.
Sedan, det onämnbara: en natt av kaos och fullständig förödelse leder till att världen för alltid förändras.
Allt som återstår för de chockade överlevarna är att kämpa. Det är en framtid som präglas av rädsla för mörkret, för döden och för ett öde som är ännu värre än så. Civilisationens undergång leder till en ny värld av rovdjur och byten.
I detta undantagstillstånd söker två personer efter en säker plats där de kan gömma sig. Det är FBI-agenten Brad Wolgast och den föräldralösa sexåringen Amy Harper Bellafonte, som strax före katastrofen lyckades rymma från militärbasen där apokalypsen släpptes lös.
Brad Wolgast är fast besluten att skydda Amy. Men för Amy är detta början på en mycket längre resa, en resa över tid och rymd, mot tiden och platsen där hon måste avsluta det som aldrig borde påbörjats.

Justin Cronins Flickan från ingenstans kan närmast jämföras med Stephen Kings Pestens tid och Cormac McCarthys Vägen.

"Läs 15 sidor och bli förtrollad. Läs 30 och du kommer fortsätta hela natten." Stephen King

Läs mer

Flickan från ingenstans

Justin Cronin

Flickan från ingenstans

Relaterade artiklar

Foto: FOX

9 januari 2019

Justin Cronins hyllade trilogi blir tv-serie