Succéförfattare återvänder till den lilla ön i havet

Datum

26 Mars 2019

Jenny Colgan gör succé världen över och bara i Sverige har hennes böcker sålt över 700 000 exemplar. Nu kommer Tillbaka till den lilla ön i havet, ytterligare en feelgoodpärla från genrens okrönta drottning.

”Jenny Colgan skriver rappt och kul, men det finns allvarliga stråk strax under humorn och underhållningsvärdet”, har Tara skrivit om Colgans böcker.

I den nya har Flora MacKenzie sakta börjat återanpassa sig till livet på Mure, den lilla ön utanför Skottlands kust. Att byta ut ett stressigt London mot oändliga tomma stränder och en vidunderligt vacker natur känns helt rätt. Caféet som hon driver i det rosa huset nere vid hamnen har blivit en succé och hennes kärleksliv borde leka.

Men hur hon än försöker, verkar hennes nya kärlek omöjlig att komma inpå livet. Varför känns det som att han döljer något för henne?

Missa inte Jenny Colgan – tillsammans med stjärnor som Marian Keyes och Anna Jansson – på vår Feelgoodafton på Hotel Rival i Stockholm den 7 maj. Biljetter finns ute nu och du hittar dem här.

Relaterat

Om boken

Flora har precis börjat återanpassa sig till livet på Mure, den lilla ön utanför Skottlands kust. Bytet av ett myllrande London mot oändliga tomma stränder och vidunderligt vacker natur känns helt rätt. Caféet som hon driver i det rosa huset nere vid hamnen går bra, hon har äntligen återförenats med sin något stökiga familj och har till råga på allt lyckats få sin urgulliga chef Joel att stanna på Mure med henne.

Men hur hon än försöker, verkar det omöjligt att komma sin nya kärlek in på livet. Varför håller Joel henne på en armlängds avstånd? Det blir inte lättare av att han behöver resa till New York titt som tätt i affärer.

Floras bästa vän Lorna har kärat ner sig i den lokala läkaren, Saif, som kom till ön efter flykten från Syrien. Han får kämpa hårt för att vinna öbornas förtroende samtidigt som han väntar på besked om vad som hänt hans familj som splittrades längs vägen. Inte ens lugnet på ön kan hjälpa mot de skakande nyheter han nås av, nyheter som kommer att förändra både hans och öbornas liv drastiskt.

Läs mer

Jenny Colgan

Tillbaka till den lilla ön i havet

Relaterade artiklar

Foto: Debora Mittelstaedt

31 januari 2024

Våra nya böcker i februari 2024