Alexander Karim

Foto: Magnus Liam Karlsson

Utforska författaren

Alexander Karim föddes i Uganda 1976. Alexander utbildade sig till skådespelare i USA, flyttade tillbaka till Sverige år 2000, och började då jobba med film. Flera av filmerna han har varit med i har prisbelönats. Alexander har även medverkat i ett flertal tv-serier och teateruppsättningar, senast Shakespeare in Love på Stockholms stadsteater. Han är även aktuell som huvudrollsinnehavare i hyllade thrillerserien Advokaten.

Utgivning

Om boken

Alexander Karim debuterar med skruvad underhållningsroman, med vibbar av Memento och Måndag hela veckan.

När Jonas Paulsson vaknar på morgonen tror han att det är en helt vanlig söndag. Han äter frukost, går en sväng på stan och blir därefter brutalt mördad i sitt hem. När han sedan vaknar upp oskadd i sängen tänker han självklart att det hela var en mardröm. Men snart inser han att dagen han vaknar upp till är lördagen, dagen innan hans förestående död.

Lördagen verkar till synes likadan som första gången han upplevde den, förutom små, små skillnader. Stämningen på middagsbjudningen är inte lika hjärtlig, och tittar inte hans fru på mobilen lite oftare än förra gången? Han går och lägger sig och upptäcker när han vaknar att han har gått ytterligare en dag bakåt i tiden. Nu är han mer beslutsam än förvånad. Jonas Paulson inser att han har fått en unik möjlighet. Kommer hans handlingar kunna förändra det som ska hända? Hur många dagar tillbaka i tiden måste han gå för att lyckas förhindra sin plötsliga död?

Läs mer

Alexander Karim

Den extraordinära berättelsen om Jonas Paulssons plötsliga död

Recensioner

”Författarens lek med tiden kan tyckas alltför bisarr, men hans manipulationstalanger är avsevärda. Man följer honom gärna och vänder blad i snabb takt.”

”Jonas öde griper tag och man vill onekligen veta hur det går /…/”  

”Alexander Karims debutroman är en klurig lek med tidsresornas logik.”

“Det är experimentellt och nydanande, samtidigt som den masskulturella realismens möjligheter till inlevelse och igenkänning bevaras intakta.”

”Under sin blankpolerade yta rör den vid någonting djupare som har med våra innersta livsvillkor att göra, vår rädsla för att dö men också för att leva vårt liv.”  

Nyheter

25 maj 2023

Alexander Karims debutroman blir tv-serie

Nyheter
Foto: Anna-Lena Ahlström, Magnus Liam Karlsson, Kajsa Göransson

1 oktober 2019

Deckarafton med Anna Jansson, Alexander Karim, Anna Bågstam och Mark Johnson!