Del tre i Djävulen bär Prada-serien är här!

Datum

30 Juli 2019

I Djävulen bär Prada var Emily Charlton första-assistent till den legendariska chefredaktören Miranda Priestly, och strödde omkring sig välciterade repliker som ”Jag är bara en maginfluensa från min idealvikt”. Nu, i nya Härlighet varar längsthar Emily lämnat tidningsvärlden och är varumärkeskonsult åt superstjärnor. Hon dock ligger efter i sina sociala media-kunskaper och de yngre förmågorna börjar gå om henne. Emily behöver återta sin plats på toppen, och hon behöver göra det nu innan hon blir en föredetting i branschen.

Tillfället kommer i form av Karolina, en före detta supermodell som är gift med en senator. Hennes liv och äktenskap har slagits i spillror efter en rattfylla som hela kändisvärlden skvallrar om och Emily bestämmer sig för att rädda både Karolinas och sitt eget anseende. Hon, Karolina och deras gemensamma vän Miriam, framgångsrik advokat och numera hemmafru, bildar en oväntad och underhållande trio av hämndlystna karriärkvinnor med framtiden bakom sig (eller?). Och inte helt oväntat dyker även Miranda Priestly upp igen…

Lauren Weisberger slog som 25-åring igenom med dunder och brak med Djävulen bär Prada. En bok som låg på New York Times bästsäljarlista i över ett år, såldes till 34 länder och blev en nästintill sönderälskad film med Meryl Streep, Anne Hathaway och Emily Blunt i huvudrollerna.

I intervjuer har hon berättat att hon ville att den här uppföljaren skulle vara vuxnare och fokusera mer på kvinnlig vänskap – även om Miranda aldrig någonsin kommer att bli en behaglig människa. Härlighet varar längst – som kombinerar yta och smarthet på författarens signifikanta sätt – hamnade även den på New York Times bästsäljarlista när den släpptes i USA förra året och valdes dessutom till en av 2018 års tio bästa böcker av Apple Books.

Boken, som är del tre i Djävulen bär Prada-serien, släpps på Storytel den 10 augusti och är inläst av Emma Peters.

Relaterat

Om boken

Härlighet varar längst är det hysteriskt roliga och vassa tillskottet till boksuccén och storfilmen Djävulen bär Prada och dess uppföljare Hämnden bär Prada.

Emily Charlton har jobbat som varumärkeskonsult åt stjärnorna sedan hon lämnade den djävulska chefredaktören Miranda Priestly, men på senaste tiden har hon förlorat en del kunder. Hon ligger efter i sina sociala media-kunskaper och de yngre förmågorna börjar gå om henne. Emily behöver ett gyllene tillfälle att återta sin plats på toppen, och hon behöver det nu.

När före detta supermodellen Karolina Hartwell arresteras för rattfylleri försvinner de rika vännerna och kvällspressen slår klorna i henne. Snart inser Karolina att den som ligger bakom hennes fall är hennes make. Han är en senator på väg uppåt, och har hittat en mer passande partner i presidentens dotter. Att återuppbygga Karolinas varumärke blir Emilys möjlighet till comeback. Hon, Karolina och deras gemensamma vän Miriam, framgångsrik advokat och numera hemmafru, går samman för att skipa rättvisa. Längs vägen hittar de en oväntad men viktig bundsförvant i Miranda Priestly.

"Bladvändarläsning på stranden. Ett nöje för Weisbergers fans." Publishers Weekly

"Jag hoppas att Härlighet varar längst filmatiseras så att den kan bli min nya favoritfilm." The Washington Post

Läs mer

Lauren Weisberger

Härlighet varar längst

Relaterade artiklar

30 juli 2019

Del tre i Djävulen bär Prada-serien är här!