Regina Porter

Utforska författaren

Regina Porter är nyutexaminerad från Iowa Writers' Workshop och har tidigare främst verkat som dramatiker. Hon har bland annat skrivit pjäser för olika amerikanska teatrar, däribland the Joseph Papp Theatre, men även skrivit filmmanus. Hennes skönlitterära alster har publicerats i bl. a The Harvard Review. Porter är född i Savannah, Georgia, men är bosatt i Brooklyn, New York. Resenärerna är Porters romandebut. 

Utgivning

Om boken

Regina Porters debutroman Resenärerna är en svepande släktkrönika från amerikanskt 50-tal till president Obamas första år.

Möt James Vincent Jr, en vit man av irländsk härkomst uppvuxen under knappa omständigheter på Long Island och på andra ställen, som blir en framgångsrik advokat på Manhattan.

Möt Agnes Miller, en svart kvinna som efter en traumatisk upplevelse lämnar Georgia för Bronx, strax innan hennes nyblivne äkta man Eddie Christie kallas in till Vietnamkriget och lämnar henne med två små döttrar.

Möt Rufus, son till James och litteraturvetare, som gifter sig med Agnes yngsta dotter Claudia, även hon litteraturvetare, och deras två barn.

Resenärerna talar om vad det innebär att vara amerikansk medborgare idag, i ett land där hudfärg fortfarande spelar stor roll.

Läs mer

Regina Porter

Resenärerna

Recensioner

”Imponerande och prövande debutroman ...en stor, udda berättelse om Amerika, eller om människor.”

”Porter koncentrerar sin berättelse till de ögonblick i personernas liv då möjligheter går förlorade. Rätten att söka lycka är inskriven i den amerikanska konstitutionen, men förhållandena är inte gynnsamma, vare sig för lycka eller för romaner av den gamla sorten: den som vill skildra en trasig värld väljer en brusten form. Och Regina Porter visar att det inte behöver bli mindre engagerande för det.”

”En drabbande roman … Resenärerna bildar en praktisk och filosofisk karta kring hur våra liv påverkas av vår uppväxt – och hur olika beslut kan öppna helt olika dörrar, även om vi aldrig helt kan fly från vår bakgrund.”,

Nyheter

18 februari 2020

Norstedts bokcirkel: Resenärerna av Regina Porter

Nyheter