Populär radiopräst i ny ljudserie

Foto: Kajsa Göransson

Datum

11 November 2019

Foto

Kajsa Göransson

Varför blir vi avundsjuka? Är det alltid bra att förlåta? Ska man vara tacksam för det lilla eller är endast det bästa gott nog?

I nya ljudserien Livet med Lif använder Camilla Lif, präst och radiopratare, sin erfarenhet från många års möten med människor när hon tar sig an frågorna som bubblar inom oss alla. Och känslorna – kärlek, skam, avund, jämförelse, sorg – som ibland blir överväldigande. Då behöver man möta dem i tryggt sällskap, i lugn och ro men utan att väja.

Livet med Lif handlar om ett antal känslor och mellanmänskliga fenomen, kan man säga. Jag plockar upp en känsla, till exempel skam eller klimatångest, och tittar på den ur många olika perspektiv, för att förstå känslan och mig själv lite bättre.

Med humor, djup och lätthet provar Camilla Lif nya sätt att tänka kring oss människor och hur vi fungerar. Finns det vägar utanför de vanliga tankespåren? En stund med denna kloka röst hjälper dig att lyfta blicken och se varmare på dig själv och din omvärld. Välkommen till Livet med Lif!

När ska man lyssna på Livet med Lif?

– När man städar eller promenerar eller sitter på en parkbänk eller ligger i sängen. Eller åker tåg. Eller rensar ogräs i rabatten. Eller målar en tavla. Eller stickar en mössa. Eller svarvar något.

Camilla Lif har skrivit en bok tidigare men Livet med Lif är hennes första ljudbok. Hon har även läst in den själv.

– Eftersom jag skrev den för inläsning, så blev texten också mer levande när jag läste in den. Det var roligt. Man får en liten inspelningsstudio helt för sig själv och gott kaffe och spelar in i tretimmars-etapper. Ibland går man ut och harklar och sträcker på sig. Sen – in i studiolådan igen!


Lyssna på Livet med Lif hos exempelvis Storytel! Boken finns även som print on demand, exempelvis hos BokusLivet med Lif ges ut av Tiden, ett digitalt imprint hos Norstedts Förlagsgrupp.

Relaterade artiklar

Foto: Robbie Bailey

15 juni 2020

Siri Hustvedt värd för Sommar i P1