Torbjörn Selin

Foto: Kajsa Göransson

Utforska författaren

Torbjörn Selin är före detta yrkesmilitär och FN-soldat samt utbildad överlevnadsinstruktör inom såväl Försvarsmakten som Svenska överlevnadssällskapet. Han har under de senaste tjugo åren hållit ett stort antal överlevnadskurser i olika miljöer och agerar även krisberedskapsexpert åt kommuner i frågor om civilt försvar och beredskap kring kärnkraftverk och flygplatser.

Utgivning

Om boken

I den här boken får du lära dig hur du överlever och klarar en nödsituation, till exempel om du gått vilse, tvingas övernatta utomhus, överraskas av dåligt väder på fjällturen eller om vattnet eller maten tar slut. Men du får också veta hur du nödsignalerar, gör upp eld och utrymmer.

Den som förberett sig mentalt och praktiskt - genom att öva, skaffa kunskap och tänka igenom olika situationer - har bäst chanser att klara en kris eller katastrof. I boken finns även ett omfattade sjukvårdskapitel, vad som är viktigast att tänka på om du är först på en olycksplats eller om någon skadas under ett äventyr.

Boken är skriven av Torbjörn Selin, expert på överlevnad, och journalisten Anna-Maria Stawreberg, författare till tidigare utgivna Prepping. Torbjörn Selin är före detta yrkesmilitär och utbildad överlevnadsinstruktör inom såväl Försvarsmakten som Svenska överlevnadssällskapet. Han har genom åren hållit ett oräkneligt antal överlevnadskurser.

Läs mer

Anna-Maria Stawreberg, Torbjörn Selin, Lukas Möllersten

Prepping: Överlevnadshandboken

Nyheter

Foto: Kajsa Göransson

6 maj 2020

Författarna till ny preppingbok: ”Ge aldrig upp!”

Nyheter