Emma Bouvin

Foto: Magnus Liam Karlsson

Utforska författaren

Emma Bouvin är född 1982 och sedan tolv år nyhetsreporter på Dagens Nyheter, där hennes krönikor varannan vecka tillhör tidningens mest lästa och älskade texter. Hon har tidigare arbetat på bland annat Aftonbladet, Svenska Dagbladet och Örnsköldsviks Allehanda. Hon bor i södra Stockholm med man, två barn och en sköldpaddsfärgad katt. På fritiden tycker hon om att baka bröd, hänga i gäng och titta på tv-serier. Hon hatar att träna samt att gå och lägga sig, men hon gör det oftast ändå.

Utgivning

Om boken

"Se till att njuta nu! Den här tiden kommer aldrig tillbaka!" Peppen och de goda råden haglar över en när man får barn. Men det är inte så lätt att hinna njuta när man samtidigt ska hantera sömnbrist, treårstrotsen ingen berättat om, leklandsföräldrar och skärmtid. Varför är det så svårt att vara mamma egentligen?

Och vad gör man när ens barn blir allvarligt sjukt, när det allra värsta är på väg att hända?

Emma Bouvin är en av Dagens Nyheters mest lästa krönikörer. Med sin osvikliga humor och stor värme fångar hon i sin debutbok livets väsentligheter och förtretligheter, allt från första dejten med barnens far och kisset på stickan till dagen då hennes unge utan förvarning blivit sex år och ska börja skolan. Här finns svärtan och glädjerusen, bråken och vardagslyckan. Och så den där kärleken som trots allt är större än allting annat.

Läs mer

Emma Bouvin

Det här är den bästa tiden i ditt liv