Gunilla Grahn-Hinnfors

Foto: Emelie Asplund

Utforska författaren

Gunilla Grahn-Hinnfors har ett förflutet som medarbetare och konstkritiker på Göteborgs-Postens kulturredaktion och som politikreporter på samma tidning. Idag arbetar hon på Västsvenska Handelskammaren som ansvarig för stadsutvecklingsfrågor. Hon är också en uppskattad moderator och föreläsare.

Utgivning

Om boken

Signe Maria är fosterbarnet som på 1890-talet får en av Sveriges rikaste män att bli handlöst förälskad och under skandalartade former skilja sig. Hon förtalas och upphöjs om vartannat, långt efter sin död blir hon fortsatt förminskad. Det finns dock väldigt lite skrivet om henne, trots att hon befann sig i det svenska kulturlivets absoluta nav och var drivande bakom tillkomsten av en av Sveriges mest unika konstsamlingar, Thielska galleriet på Blockhusudden. Signe Maria befann sig i centrum av mycket men förblev höljd i dunkel.

I den här boken spelar hon äntligen huvudrollen. Fonden är Stockholms kultur- och maktelit kring förra sekelskiftet, en färgstark, utlevande och grymt orättvis värld.

Läs mer

Gunilla Grahn-Hinnfors

Sträckande sig uppåt mot ljuset

Recensioner

”Läsaren av Gunilla Grahn-Hinnfors fantastiska biografi får en inblick i sekelskiftets färgglada palett av karaktärer och intriger i makarna Thiels värld.” ”Författaren tar oss med på en hisnande kultur-, konst och kvinnohistorisk resa.”

Norrländska Socialdemokraten