Sträckande sig uppåt mot ljuset

Författare

Gunilla Grahn-Hinnfors

Sträckande sig uppåt mot ljuset

2021-09-17

Svenska

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Hållbarhet

Författare

Publiceringsdatum

2021-09-17

Recensionsdag

2021-10-13

Formgivare omslag

Annika Lyth

Kategori

Historiska memoarer/biografier

Bokinformation

Språk

Svenska

Originalspråk

Svenska

Format

Inbunden, E-bok, Pocket

Produktion

Papper

LABB Munken Print

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Tryckeri/Producent

Livonia Print Ltd

Produktdetaljer

ISBN

9789113115863

Antal Sidor

219

Vikt (kg)

0.414

Ryggbredd (mm)

21

Höjd (mm)

215

Bredd (mm)

142

Miljöpåverkan

296g CO2e
Papper
ca 146 g

Vi beräknar på mängden papper som köpts in till respektive tryckeri, på papprets kvalitet och på pappersbrukets utsläpp. Vi utgår från pappersbrukens utsläppsberäkningar och kompletterar med utsläpp från deras inköpta el och utsläpp skogsbruk och transporter.

Tryck
ca 24 g

Vi beräknar på tryckeriernas åtgång av el och fjärrvärme per ton tryckta böcker. Utsläppen inkluderar inte förbrukningsmaterial, förpackningsmaterial eller tryckeriernas overhead.

Transport
ca 126 g

Vi beräknar på sträckan mellan pappersbruk och tryckeri, samt mellan tryckeri och vårt lager. Vi använder både vägfrakt och sjöfrakt. Vi beräknar att en genomsnittlig lastbil med dieselmotor används och olika fartyg vid t ex långväga frakt (container) eller frakt över Östersjön (lastbilstransporter).

Vi vill bidra till ökad förståelse för en boks livscykel. Därför beräknar vi årligen våra böckers klimatavtryck. Här visar vi utsläppen för just den här boken. Med hjälp av kunskap om tryckeri, tryckort och vikt kan vi berätta om utsläppen som boken skapar. Vi gör beräkningen utifrån genomsnittstal från alla transporter och genomsnittliga utsläpp från tryckeri och pappersval. Hur illa är det? En liter mjölk släpper ut 1 kg, en hamburgare 2 kg och ett par Nikeskor 7,3 kg. En bok släpper alltså ut mycket mindre – och räcker längre. Men vi är inte nöjda: vi arbetar hela tiden för att minska bokens klimatpåverkan.

Läs mer om hållbarhet

Sträckande sig uppåt mot ljuset

Recensioner

”Läsaren av Gunilla Grahn-Hinnfors fantastiska biografi får en inblick i sekelskiftets färgglada palett av karaktärer och intriger i makarna Thiels värld.” ”Författaren tar oss med på en hisnande kultur-, konst och kvinnohistorisk resa.”

Norrländska Socialdemokraten

Böcker av författaren

Om boken

Signe Maria är fosterbarnet som på 1890-talet får en av Sveriges rikaste män att bli handlöst förälskad och under skandalartade former skilja sig. Hon förtalas och upphöjs om vartannat, långt efter sin död blir hon fortsatt förminskad. Det finns dock väldigt lite skrivet om henne, trots att hon befann sig i det svenska kulturlivets absoluta nav och var drivande bakom tillkomsten av en av Sveriges mest unika konstsamlingar, Thielska galleriet på Blockhusudden. Signe Maria befann sig i centrum av mycket men förblev höljd i dunkel.

I den här boken spelar hon äntligen huvudrollen. Fonden är Stockholms kultur- och maktelit kring förra sekelskiftet, en färgstark, utlevande och grymt orättvis värld.

Läs mer

Gunilla Grahn-Hinnfors

Sträckande sig uppåt mot ljuset