Lisa Taddeo

Foto: J Waite

Utforska författaren

Lisa Taddeos debutbok Tre kvinnor (2019) gick genast upp som #1 på New York Times bästsäljarlista och blev en internationell succé. Hon har skrivit för bl.a. New York Magazine, Esquire och Elle, och hennes non-fiction har funnits med i antologier över Best American Sports Writing och Best American Political Writing.

Hon bor med sin man och sin dotter i New England, USA.

Utgivning

Om boken

"Vi är inte galna. Vi är bara fortfarande arga."

Lisa Taddeo romandebuterar efter den internationella succén Tre kvinnor med en intensiv och mörk skildring av kvinnlig vrede, om en kvinna som vägrar att finna sig i den roll som ett mansdominerat samhälle har tilldelat henne.

Joan har blivit misshandlad av livet och av män, och nu tänker hon betala tillbaka. Hon lämnar sitt hem i New York på jakt efter Alice, den enda person som kan hjälpa henne att få ordning på sitt förflutna, och bosätter sig bland coyotes och hippies i en canyon utanför Los Angeles.

Hennes sökande varvas med återblickar ur hennes liv: en privilegierad men dysfunktionell tillvaro i New York och den traumatiska händelse i hennes barndom som har plågat henne varje ögonblick sedan dess.
Det står snart klart att Joan har en plan. Det finns något hon måste göra, en hämnd som måste utkrävas. Det är dags för villebrådet att bli ett rovdjur.

Läs mer

Lisa Taddeo

Djuret

Recensioner

”Frågan är bara varför det ändå fungerar så fenomenalt, och varför den här brutala romanen trots sina skevheter gör mig på så gott humör. Ett svar är att Taddeo har ett sällsynt självförtroende i sitt berättande, och ett driv jag upptäcker att jag längtat efter. Ett annat är hennes känsla för exakta iakttagelser och täta formuleringar, elegant infångade av översättaren Molle Kanmert Sjölander. ”