Genvägar

Författare

Raymond Carver

Översättare

Kerstin Gustafsson.

Kerstin Gustafsson

Genvägar

Svenska

1998-02-26

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Kategori

Noveller

Översättare

Kerstin Gustafsson., Kerstin Gustafsson

Författare

Publiceringsdatum

1998-02-26

Bokinformation

Originaltitel

Short cuts

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Format

Kartonnage, Inbunden

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789113003436

Antal Sidor

186

Vikt (kg)

0.194

Höjd (mm)

180

Böcker av författaren

Om boken

Raymond Carver sammanställde 1988 en novellsamling med titeln Där jag ringer ifrån. Han utgick ifrån trettio av sina tidigare böckers starkaste noveller och tillfogade sju nyskrivna texter. Kort därefter avled han i lungcancer, endast femtio år gammal.

Vid publiceringen skrev Philadelphia Inquirer att samlingen bevisade att Carver var en av vår alla tiders största prosaister och New York Times utsåg Där jag ringer ifrån till en av de bästa skönlitterära böcker som publicerats under de senaste tjugofem åren, och konstaterade att den redan kunde räknas bland den amerikanska prosans mästerverk. Ett värdigt testamente av novellens mästare.

I Carvers prosa finns inga vinnare och ingen överklass. I korta och kärnfulla nedslag skildras med unik exakthet människors vardag, alkoholism, arbetslöshet och isolering. Ständigt denna kamp och hårda överlevnad i en värld som sällan eller aldrig bjuder på en lättåtkomlig lycka. Det är just exaktheten som gjort Carvers prosa stilbildande runt om i världen, inte minst i Sverige där han ofta refereras till när man diskuterar den unga litteraturen.

Nu presenteras äntligen Där jag ringer ifrån i fullständig översättning av Kerstin Gustafsson och med ett nyskrivet förord av Stewe Claeson.


Läs mer

Raymond Carver

Där jag ringer ifrån