Iskarlen och trasdockan

Författare

Lars Weiss

Iskarlen och trasdockan

Svenska

2000-08-10

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Kategori

Romaner

Författare

Publiceringsdatum

2000-08-10

Bokinformation

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Format

Inbunden, Pocket

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789113008424

Antal Sidor

383

Vikt (kg)

0.66

Böcker av författaren

Om boken

Ett par sällsynt otäcka överfall på unga flickor äger rum i regionen Arboga-Köping-Kungsör, och den lokala polisen inser snabbt att man måste ta hjälp av Rikskrims gärningsmannaprofilgrupp. Dess chef Helena Colliander, spanaren Ivar Steen och psykiatern Stellan Sager får offra privatliv och sommarsemester för att lösa fallet.

Det som förenar offren är att de är sportiga och självsäkra familjeflickor i 20-årsåldern. Utöver misshandel och våldtäkt har gärningsmannen i samtliga fall skadat en fot på sina offer, och han tycks ha valt ut dem noga. Medan Helena Colliander och hennes grupp försöker ringa in våldsmannen genom att skapa en gärningsmannaprofil inleder också en okänd hämnare sin jakt på honom, en smygjakt i avsikt att fälla ett avskytt villebråd. Vem som först ska lyckas i jakten är i det längsta ovisst.

Läs mer

Lars Weiss

Vita vrister

Om boken

En av stammisarna vid Klara kyrkas soppkök är uppskrämd och orolig. Hans bäste polare verkar ha försvunnit, och han har hört rykten om att flera av Stockholms utslagna saknas. Lennart Karlberg, präst i Klara, tar hans oro på allvar och gör polisanmälan, som dock får låg prioritet i sommarstiltjen. Men tecknen på att allt fler av stadens lodisar verkligen försvunnit under sommaren blir allt tydligare, och när man slutligen finner liket efter en gubbe som närmast verkar ha avrättats sprider sig paniken bland allmänhet och polis. Härjar en seriemördare som tagit sig rätten att städa upp i slummen?

Polisens gärningsmannaprofilgrupp under ledning av kommissarie Helena Colliander och med informell hjälp av psykiatern Stellan Sager försöker förgäves ringa in den okände gärningsmannen. Det finns dock ett tyst vittne som smugit runt i Stockholmsnatten, men ska han våga berätta för polisen vad han sett?

Läs mer

I morgon du

Lars Weiss

I morgon du

Om boken

Chicago på 20-talet ? förbudstid och gangstertid, korruptionsskandaler och facklig kamp. En spännande roman om svenska öden under en dramatisk tid som är en fristående fortsättning på fjolårsboken Iskarlen och Trasdockan. Här får man bl a möta smeden Leander Nilsson från Västra Torsås som, sig själv ovetande, konstruerar Al Capones första pansarbil, samt agitatorn Oscar Swenson. Deras öden vävs samman i en berättelse där vi också möter journalisten Erland Seeburg och hans fästmö Maja Benson som gör karriär inom den unga filmindustrin.

Läs mer

Järnmannen och pansarbilen

Lars Weiss

Järnmannen och pansarbilen

Om boken

En bred och myllrande roman, i Widdings eller Fogelströms anda, om en handfull svenskars öden i Chicago. Romanen utspelar sig år 1919, ett år då Chicago stod på tröskeln till förbuds- och gangstertiden, ett år då de första stora raskravallerna ägde rum. Bland Chicagos 121 000 svenskar får man bland många andra möta George Green som levererar is runtom i staden, Erland Seeburg som är journalist på Den Svenske Amerikanaren, hans blivande fästmö skådespelerskan Maja Benson samt muraren Sven Ahlm och hans familj. Berättelsens nav är det stora höghusbygge, Cinnamon Plaza, där svenska ingenjörer och byggjobbare är engagerade. Men rykten om mutskandaler och skumraskaffärer skapar problem, och bakom det hela tycks ligga den korrupte borgmästaren och hans svenske rådgivare. Lars Weiss, född 1946, debuterade på Norstedts med thrillern Notisen 1982. Hans journalistiska karriär har sedan fört honom till skiftande positioner inom media. Impulserna till den nya romanen fick han under sin tid som korrespondent för Sveriges Radio i USA, och bakom många av personerna och händelserna i boken finns verkliga förebilder.

Läs mer

Iskarlen och trasdockan

Lars Weiss

Iskarlen och trasdockan