Gränsland

Författare

Eva Sjödin

Gränsland

Svenska

2006-03-31

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Kategori

Romaner

Författare

Publiceringsdatum

2006-03-31

Bokinformation

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Format

Danskt band

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789113015569

Antal Sidor

72

Vikt (kg)

0.132

Ryggbredd (mm)

5

Höjd (mm)

193

Bredd (mm)

149

Böcker av författaren

Om boken

Det finns ingen som kan skriva så kärvt och drastiskt och samtidigt så klingande som Eva Sjödin. I hennes nya diktsamling sitter en familj med hund i en bil och färdas på semesterresor i Norge och Finland.
Flickan i bilen som luktar filt och termos, är ett barn som är på väg att förvandlas till kvinna. I ena stunden uppslukas hon av serietidningarnas värld, i den andra känner hon könets lockelser. Hon kommer snart att bryta upp och ut ur bilen, familjen. Något som både lockar och skrämmer.

"Bilen stannar plötsligt, motorn slås av. Jag kikar ut, stjärnorna ser repade och slitna ut där de sitter uppflugna längst upp i himlens gap. Det här är ingen plats för människor. Vi har rest längst fram. Här finns bara en bensinmack, och sen isbjörnar. En rå frän lukt, ja stank.

Mina ben har somnat, mjuka stumpar. Strax ska det börja sticka, spraka. Vi sitter kvar, någon sekund, fastspända i våra säkerhetsbälten. Ickestunden. Jag snuddar vid min familj. Den sover djupt."

Läs mer

Eva Sjödin

Gränsland

Om boken

I utkanten av ett norrländskt samhälle med en bilmack, ett godtemplarhus och småhus med garage och fyrkantiga gräsplättar ligger ett litet grått fult eternithus. Där bor storasyster, hennes mongoloida lillasyster, deras mamma och en gammal hund. Mamman ligger mest i sitt rum medan flickorna leker att de är två stackars barnhemspojkar från det inre av Kina. I Det inre av Kina är en diktberättelse om denna trasiga familj. Eva Sjödins poesi är skitig och vacker, sinnlig och konkret.

Läs mer

Det inre av Kina

Eva Sjödin

Det inre av Kina