OS

Författare

Sune Sylvén

Ove Karlsson

OS

Svenska

2008-04-08

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Kategori

Sport

Författare

Recensionsdag

2008-05-05

Publiceringsdatum

2008-04-08

Bokinformation

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Format

Häftad

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789113017501

Antal Sidor

407

Vikt (kg)

0.458

Ryggbredd (mm)

29

Höjd (mm)

210

Bredd (mm)

135

Böcker av författaren

Om boken

"Duellerna var överraskande högklassiska, få missar, mest vinnande slag, för att utspelas i ett konstant krisläge. Det tycktes vara lika jobbigt att ha en fördel med sig som att ha den mot sig. Publiken blev nästan vilsen, men också stundtals vild av förtjusning. Hysterin har aldrig varit närmare på Wimbledons centercourt."

Tiebreaket i den klassiska finalen mellan John McEnroe och Björn Borg 1980 klassas som ett av de största idrottsögonblicken någonsin. Och som så många gånger tidigare red Borg ur stormen och vann sin femte raka Wimbledontitel.
Den välkände sportjournalisten Sune Sylvén, som följde Björn Borg under de gyllene åren, har skrivit en förtätad bok om hans makalösa matchsvit i Wimbledon. Tennislegenden själv har bistått med kommentarer och synpunkter.
Detta är idrottshistoria, nostalgi och minst lika gastkramande att läsa som det var att följa matcherna när det begav sig.

Läs mer

Sune Sylvén

Björn Borg och Wimbledon

Om boken

Sju guld tog Sverige i vinter-OS i Turin 2006, och 12 till 28 februari 2010 är det dags igen - i Vancouver, Kanada. Sune Sylvén och Ove Karlsson dyker ned i spelens historia och berättar om hjältar och blåbär, skandaler och storpolitik, simpel snuva och rent och skärt fusk.

När Niklas Lidström slog in pucken bakom den finländske målvakten Niitymäki var succén ett faktum - Sverige hade tagit sitt sjunde guld och sin fjortonde medalj i Turinspelen 2006, mer än i något annat vinter-OS. Och vinterspelens historia är full av klassiska svenska idrottsbragder: Gillis Grafströms tre raka konståkningsguld 1920-28, Toini Gustafssons dubbla guld 1968 och Tre Kronors kämpasegrar 1994 och 2006.

Men vinter-OS är mycket mer än en svensk framgångssaga. Bland alla skridskokungar och slalomdrottningar, sekundstrider och straffläggningar, har Sune Sylvén och Ove Karlsson grävt fram storpolitiskt känsliga hockeyfinaler och tysk-spanska skidlöpardopare, bakochframvända bobåkare och en brittisk backhopparörn. På samma engagerade och initierade sätt som de häromåret gav prov på i den uppskattade OS - historia & statistik berättar de nu här om vintersporternas största händelse, och ett av de mest folkkära idrottsevenemangen i vår del av världen.

Boken innehåller också en utförlig statistikdel. Här finns samtliga medaljörer och svenska deltagares placeringar genom tiderna, och ytterligare en mängd berättelser om mer eller mindre framgångsrika vinterolympiers öden och äventyr.

Läs mer

Vinter-OS

Sune Sylvén, Ove Karlsson

Vinter-OS

Om boken

Från Aten 1896 till Aten 2004. Och 2008 är det dags för Peking. Olympiska spelen är idrottsvärldens största evenemang. Dess framgångsrika historia består inte bara av spännande tävlingar med segrare och heroiska förlorare, utan också av politisk inblandning och hisnande skandaler - Hitlers propaganda-OS i Berlin 1936, black power-demonstrationerna 1968, stormaktsblockens bojkotter 1980 och 1984 samt den hejdlösa kommersialiseringen under 90-talet. I OS - Historia & statistik finns också en fyllig statistik med alla medaljörer samt alla svenska deltagare. Faktadelen innehåller dessutom en hel del intressant kuriosa och märkliga anekdoter, här berättas om stora och små OS-profiler.

Läs mer

OS

Sune Sylvén, Ove Karlsson

OS