Barn 44

Författare

Tom Rob Smith

Översättare

Karin Andrae

Barn 44

2009-03-19

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Kategori

Kriminalromaner

Översättare

Karin Andrae

Författare

Recensionsdag

2009-04-06

Publiceringsdatum

2009-03-19

Bokinformation

Originaltitel

Child 44

Originalspråk

Engelska

Serie

Leo Demidov

Läsordning

1

Format

Inbunden, Pocket

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789113018010

Antal Sidor

382

Vikt (kg)

0.661

Ryggbredd (mm)

29

Höjd (mm)

233

Bredd (mm)

158

Böcker av författaren

Om boken

Från Moskvas gator under den omskakande politiska omvälvningen till de vintriga lägren i sibiriska Gulag rakt in i det begynnande ungerska upproret - ännu en enastående thriller av författaren till Barn 44.

Vi befinner oss i Sovjetunionen 1956. Stalin är död och i och med hans frånfälle börjar den våldsamma regimen gradvis att falla sönder i ett samhälle där polisen är de kriminella och de kriminella är de oskyldiga. Den dramatiska vändningen kommer när ett hemligt manifest författat av Stalins arvtagare Chrustjov distribueras ut till hela nationen. Dess budskap lyder: Stalin var en tyrann och mördare. Dess löfte är: Sovjetunionen ska förändras.
Under tiden drabbas den förre säkerhetsofficeren Leo Demidov av ett eget inre kaos. Det är nu tre år sedan han riskerade livet för att stoppa en mördares framfart och som belöning fick äran att starta en mordrotel i Moskva. Nu kämpar han på rättvisans sida samtidigt som han försöker bygga upp ett nytt liv med sin fru Raisa och deras två adoptivdöttrar. Men arvet från hans förflutna karriär som säkerhetsofficer släpper inte så lätt sitt grepp - och de två unga flickor han och Raisa adopterat kämpar ännu med att försöka förlåta honom för att ha orsakat deras föräldrars död. Och de är inte ensamma. När sanningen har kommit i dagen så svävar Leo, Raisa och deras två döttrar i stor fara. Någon har ett blodigt horn i sidan till Leo, någon som transformerats bortom all igenkännlighet till en fruktansvärd hämndängel.

Läs mer

Tom Rob Smith

Det hemliga manifestet

Om boken

Moskva 1953. Stalins järngrepp är hårt och obarmhärtigt och säkerhetstjänsten är brutal och urskiljningslös. I detta "perfekta" samhälle verkar officeren Leo Demidov - en krigshjälte som också är hängiven sovjetmedborgare och lojal mot sin arbetsgivare. Men han har börjat tvivla ... tvivla på ett samhälle som kommenderar sina medborgare att tro att brott inte existerar och där oskyldiga kan torteras till döds och man försöker mörka ett barns död. För, som titeln anger, handlar det om en lång rad ouppklarade barnamord.

Atmosfären och tidsandan i Stalins Sovjet tillsammans med de brutalt omskakande barnmorden, samt det faktum att den baserar sig på verkliga händelser, gör Barn 44 till en sällsynt begåvad och häftig thriller.

Tom Rob Smith belönades i kategorin "Waterstone's New Writer of the Year" av 2009 Galaxy British Book Awards.

Läs mer

Barn 44

Tom Rob Smith

Barn 44