Ingrid

Författare

Charlotte Chandler

Översättare

Erland Törngren

Ingrid

2008-08-05

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Kategori

Samtida memoarer/biografier

Översättare

Erland Törngren

Författare

Recensionsdag

2008-08-25

Publiceringsdatum

2008-08-05

Bokinformation

Originaltitel

Ingrid Bergman. A personal Biography

Originalspråk

Svenska

Format

Inbunden

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789113018409

Antal Sidor

311

Vikt (kg)

0.589

Ryggbredd (mm)

25

Höjd (mm)

234

Bredd (mm)

157

Böcker av författaren

Om boken

I Sverige var Ingrid Bergman redan en välkänd skådespelerska när hon 1939 gjorde sin sensationella debut i Hollywood med filmen Intermezzo. Hon gjorde omedelbart succé och medverkade i flera filmer som numera har klassikerstatus. Filmer där hon spelade mot stjärnor som Humphrey Bogart och Cary Grant.

Den största dramatiken i Ingrids liv utspelade sig dock inte på vita duken. När hon filmade i Italien inledde hon en passionerad relation med sin regissör - Roberto Rossellini. Skandalen som följde gjorde det omöjligt för henne att leva i USA. Hon blev utfryst från Hollywood, förtalad i pressen, fördömd av kyrkan, censurerad av senaten och separerad från sin dotter. Hennes enda möjlighet att arbeta som skådespelerska var att fortsätta göra filmer med Rossellini.

Charlotte Chandler beskriver Ingrids historia utifrån sina egna samtal med henne, en historia som avslöjar den komplexa, fascinerande och intensiva kvinna som Ingrid Bergman var. Med ord från dem som var inblandade, beskrivs hennes liv före, under och efter skandalen.

Chandler har bland annat samtalat med Alfred Hitchcock, Gregory Peck, Greta Garbo och Liv Ullman. Och självklart också med Roberto Rossellini, de två tvillingdöttrarna Isabella och Isotta Ingrid, Rossellinis son Renzo, Ingrids dotter Pia Lindström och andra som kände Ingrid väl. Detta gör Ingrid till den mest klarsynta och avslöjande bok som har skrivits om legenden Ingrid Bergman.

Läs mer

Charlotte Chandler

Ingrid