Dubbla begär

Författare

Dominique Sylvain

Översättare

Nadja Leijonhufvud

Dubbla begär

Svenska

2009-01-19

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Kategori

Kriminalromaner

Översättare

Nadja Leijonhufvud

Författare

Recensionsdag

2009-02-02

Publiceringsdatum

2009-01-19

Bokinformation

Originaltitel

Passage du désir

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Format

Inbunden, Pocket

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789113018874

Antal Sidor

309

Vikt (kg)

0.449

Ryggbredd (mm)

23

Höjd (mm)

216

Bredd (mm)

143

Böcker av författaren

Om boken

Radarparet Lola Jost och Ingrid Diesel från Dubbla begär är tillbaka och löser nya mordgåtor i Faubourg St Denis i Paris.

Louis Manta har försvunnit från sitt jobb som schamponerare på frisersalongen Feerna från Dakar som drivs av den paranta men eldfängda Lady Mba i Passage Brady.

Lady Mba är utom sig av oro och kontaktar Lola och Ingrid för att de ska hjälpa henne att hitta honom. Lola och Ingrid låter sig motvilligt övertalas; killen kan ju helt enkelt ha rymt och gått under jorden för att slippa ett enformigt jobb och en tyrannisk arbetsgivare.

Men när tidningsbutikens ägarinna, Yvette Colin, uttrycker samma oro, veknar den kärva Lolas hjärta. Det är i det lilla krypinet bakom Yvette Colins tidningsbutik som Louis har sitt hem. När Lola och Ingrid bryter sig in där häpnar de över vad de får se: väggarna täcks av undervattensfoton i fyrfärg. Bilder av jätterockor, brännmaneter och andra havsvidunder. Vem är egentligen denne Louis Manta, vars namn låter som en pseudonym?

I samma veva fiskar polisdykaren Charly Borel upp den drunknade flickan Agathe ur Seine utanför nattklubbspråmen Fuego. När så Charly senare blir beskjuten under ett rutinuppdrag i Arsenalmarinan och hamnar i koma uppdagas sambandet mellan Louis, Agathe och Charly. Spåren leder till den vrakfyllda Sulawesisjön i Indonesien där Charly en gång ägt en dykarklubb och där Louis och Agathe varit med om en dykolycka. Det verkar som om någon känner till det som hände nere på djupet och är ute efter hämnd på dem alla tre.
Jakten på Louis intensifieras när det står klart att hans liv är i fara.

Läs mer

Dominique Sylvain

Medusas gåta

Om boken

Chloé, Vanessa och Khadidja kämpar för att förverkliga sina drömmar i Paris. Vanessa jobbar som socialassistent, medan Chloé och Khadidja extraknäcker som servitriser.

En dag hittas Vanessa mördad, strypt i sin säng. Chloé och Khadidja häktas, anklagade för mordet. Men polisassistent Jerome Barthélemy känner på sig att fel personer är häktade och söker upp sin före detta chef, Lola Jost, för att förmå henne att spana på egen hand.

Lola är motvillig, men när ytterligare en person söker upp henne ger hon efter. Snart börjar en jakt på den riktige mördaren i Paris undre värld.

Läs mer

Dubbla begär

Dominique Sylvain

Dubbla begär