Galaprinsessor

Författare

Ruthanna Hopper

Amanda Goldberg

Översättare

Gudrun Samuelsson

Galaprinsessor

Svenska

2009-01-12

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Kategori

Romaner

Översättare

Gudrun Samuelsson

Författare

Publiceringsdatum

2009-01-12

Bokinformation

Originaltitel

Celebutantes

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Format

Inbunden, Pocket

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789113020440

Antal Sidor

356

Vikt (kg)

0.193

Ryggbredd (mm)

23

Höjd (mm)

178

Bredd (mm)

110

Böcker av författaren

Om boken

Lola Santini föddes under oscarsnatten för 26 år sedan (hennes mamma fick inte ens av sig feststassen innan bebisen var ute) och sina födelsedagar har hon vanligtvis firat på plats, mellan guldstatyetter, haute couture, forcerade leenden och falska kindpussar.

Pappa Santini har en lång rad filmsuccéer bakom sig, ett faktum som rullar ut röda mattan för hans dotter i de allra flesta fall. Men själv har Lola hittills inte riktigt lyckats med något i sitt liv, trots obetalbara kontakter, skådespeleriförsök med stor budget och en åtråvärd praktikantsejour hos Karl Lagerfeld i Paris. Dessutom krånglar hon till sin tillvaro genom att alltid falla för kändisegon, som gör slut via sina agenter.

Tillsammans med sina bästa vänner Kate, Cricket och Julian försöker hon hitta sin plats och hålla sig kvar i den rusande och obarmhärtiga karusell som är Los Angeles inför oscarsgalan. Det blir en intensiv kamp mot klockan, mot åtskilliga nojiga celebriteter och mot sina egna tillkortakommanden.

Galaprinsessor tar dig med till Hollywoods hetaste fester, dit stjärnorna är beredda att göra vad som helst för att få en inbjudan, och in bakom kulisserna i filmvärldens klimax - den nu 80-årsjubilerande oscarsgalan. Vad händer egentligen när tv-kamerorna stängts av, i rummen dit de aldrig når?

I en värld där strålkastarljuset är den sannaste bekräftelsen, där ytan är avgörande och man aldrig är bättre än sitt senaste misslyckande - ska Lola Santini försöka bli huvudperson i sitt eget liv.

Läs mer

Ruthanna Hopper, Amanda Goldberg

Galaprinsessor