Mitt Italien

Författare

Mitt Italien

Pasta och pizza från norr till söder

Svenska

2009-09-10

Utgivet av: Norstedts

Det här är ingen vanlig kokbok. Det här är Glenn Strömbergs kärleksförklaring till de bästa pizzorna och pastarätterna från Italiens 20 regioner.

Glenn Strömberg har kommit att bli en av våra mest folkkära fotbollsspelare. Hans fantastiska karriär förde honom från Göteborg, via Benfica i Portugal, till fotbollslaget Atalanta i Italien. För femton år sedan valde han att avsluta det aktiva fotbollslivet men ändock bosätta sig i Bergamo. Anledningen var kärleken till mer än italiensk mat ...
Idag är Glenn affärsman med en egen kollektion italienska matprodukter som säljs i Sverige. Han är en aktad expertkommentator i både tv och radio. Röster höjs mellan varven för att han borde bli vår näste förbundskapten.
I den här inbjudande boken får vi lära känna något om Italiens 20 regioner och ta del av deras, enligt Glenn, bästa pizzor och pastarätter. Pizzorna presenteras av den italienske världsmästaren i pizzabakning och pastarätterna tas fram i samarbete med Göteborgskocken Mats Nordström. Efterrätter, vin och avec glöms inte bort …
Hela anrättningen spetsas med glimtar från Glenns fotbollsliv och hans många matminnen från hela karriären, landslaget och bortamatcherna i Serie A - t.ex. mozzarellapizzan och Maradonas bolljonglering i Neapel. Andra som bidrar med sina favoritpizzor och pastor är: Kurre Hamrin, Svennis Eriksson, Klas Ingesson, Martin Dahlin, Tomas Brolin, Kennet Andersson, Stefan Schwarz, Glenn Hysén m.fl.

Läs mer

Slut i lager

Beskrivning

Detaljer

Det här är ingen vanlig kokbok. Det här är Glenn Strömbergs kärleksförklaring till de bästa pizzorna och pastarätterna från Italiens 20 regioner.

Glenn Strömberg har kommit att bli en av våra mest folkkära fotbollsspelare. Hans fantastiska karriär förde honom från Göteborg, via Benfica i Portugal, till fotbollslaget Atalanta i Italien. För femton år sedan valde han att avsluta det aktiva fotbollslivet men ändock bosätta sig i Bergamo. Anledningen var kärleken till mer än italiensk mat ...
Idag är Glenn affärsman med en egen kollektion italienska matprodukter som säljs i Sverige. Han är en aktad expertkommentator i både tv och radio. Röster höjs mellan varven för att han borde bli vår näste förbundskapten.
I den här inbjudande boken får vi lära känna något om Italiens 20 regioner och ta del av deras, enligt Glenn, bästa pizzor och pastarätter. Pizzorna presenteras av den italienske världsmästaren i pizzabakning och pastarätterna tas fram i samarbete med Göteborgskocken Mats Nordström. Efterrätter, vin och avec glöms inte bort …
Hela anrättningen spetsas med glimtar från Glenns fotbollsliv och hans många matminnen från hela karriären, landslaget och bortamatcherna i Serie A - t.ex. mozzarellapizzan och Maradonas bolljonglering i Neapel. Andra som bidrar med sina favoritpizzor och pastor är: Kurre Hamrin, Svennis Eriksson, Klas Ingesson, Martin Dahlin, Tomas Brolin, Kennet Andersson, Stefan Schwarz, Glenn Hysén m.fl.

Kategori

Allmänna kokböcker

Recensionsdag

2009-10-05

Publiceringsdatum

2009-09-10

Fotograf

Agneta Thorsén, Leif Plasidius, Oscar Mattsson

Bokinformation

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Format

Inbunden

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789113023496

Antal Sidor

188

Vikt (kg)

0.907

Ryggbredd (mm)

22

Höjd (mm)

266

Bredd (mm)

198

Böcker av författaren