Relationskoden

Författare

Eva Rusz

Relationskoden

Svenska

2009-09-10

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Kategori

Psykologiska handböcker

Författare

Recensionsdag

2009-09-28

Publiceringsdatum

2009-09-10

Bokinformation

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Format

Inbunden, Pocket

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789113023694

Antal Sidor

248

Vikt (kg)

0.584

Ryggbredd (mm)

23

Höjd (mm)

234

Bredd (mm)

158

Böcker av författaren

Om boken

Vi läser dagligen i media om kvinnor som misshandlas och till och med dödas av sina män. Hur är det möjligt att en och samma person plötsligt kan förvandlas från doktor Jekyll till mr Hyde? Och varför stannar kvinnor kvar hos män som misshandlar dem?

Människans utveckling består i att vi samspelar och anpassar oss till varandra i våra relationer. Att förstå varandra och kunna läsa av vår partners behov är ju ganska självklart, och utan den anpassningsförmågan kan inte en parrelation överleva.

Men det finns många ohälsosamma relationer, där kvinnor lever med män som misshandlar dem både psykiskt och fysiskt. Dessa män har ofta en narcissistisk personlighetsstörning. De kan verka mycket charmiga men snabbt och utan någon förvarning slå över till raseriutbrott, våldsamhet, sadism och manipulation. De projicerar ofta sitt eget beteende på sin partner så att de själva framstår som offer och därigenom väcker anhörigas och vänners sympati. Empati och sympati - livsviktiga förmågor i våra relationer till såväl våra barn som våra partners - är egenskaper som dessa män saknar. De har snarare blivit experter på att leta upp sin partners svagheter och att använda dem.

Kvinnorna som lever med dessa män härdar ofta ut i hopp om att deras tålamod och kärlek ska hela männens beteenden. Men det är svårt, för att inte säga näst intill omöjligt, att förändra en narcissistisk person. Männen själva saknar förmåga att se sina problem, och väljer i stället att se sig som offer.
I boken finns både fallbeskrivningar och den senaste neurovetenskapliga forskningen om känslornas utveckling och betydelse för att motverka narcissistiska och andra personlighetsstörningar.

Läs mer

Eva Rusz

Varför hatar män kvinnor som älskar dem?

Om boken

I sin nya bok avslöjar Eva Rusz alla de vinnartekniker hon under många år har utvecklat i sitt arbete som legitimerad psykolog och kognitiv psykoterapeut.
Hon har hjälpt många elitidrottare och landslag att utveckla sin potential, att bli vinnare, såväl nationellt som internationellt men också att uppnå en bättre livskvalitet.
Det här är boken för dig som en gång för alla vill hitta ett varaktigt sätt att kunna behålla dina livsmål så att de inte ständigt rinner ut i sanden. Du får kunskap om och redskap för hur just du kan göra för att förverkliga dina målsättningar.
Du får hjälp med hur du ska gå tillväga för att må bättre både psykiskt och fysiskt samt hur du kan minska oro och stress och få ökad motståndskraft. Genom de kognitiva arbetsmetoderna kommer du att känna att det är du som håller i rodret och styr över ditt liv.
Innehållet i boken väver på ett nydanande sätt samman de teoretiska och praktiska kunskaper som finns inom den kognitiva beteendeterapin kombinerat med Evas unika erfarenheter från den idrottspsykologiska världen.

Läs mer

Bli en vinnare!

Eva Rusz

Bli en vinnare!

Om boken

I sin fjärde relationsbok skriver relationsexperten Eva Rusz om de sex relationskoderna som ska hjälpa par att få fart på sitt relations- och sexliv. Att finna en partner att leva tillsammans med har i alla tider varit centralt för oss. Vi behöver det för vår överlevnads skull. För att få fysisk och känslomässig trygghet och säkerhet och för vår fortplantning. Eva Rusz menar att om vi blir medvetna om våra medfödda beteenden så kan vi också få idéer om vad vi kan göra för att förbättra våra relationer. I boken tar författaren delvis avstamp i evolutionsteorin och genom att studera djurvärlden kan vi också lära oss om våra egna beteenden. Däggdjur, fåglar och insekter har många gånger väldigt spännande sätt att hantera sina egna och omgivningarnas förändringar. De är ofta experter på att söka ny kunskap. Djuren är enligt författaren många gånger mer uppfinningsrika och flexibla i sina relationer än vad vi är. En del djur lever monogamt hela livet och hjälps åt på de mest häpnadsväckande sätt i sina relationer. Boken innehåller en mängd roliga och belysande exempel ur djurvärlden, som kommer att inspirera och få dig att fundera över hur du och din partner kan bete er för att få en bättre relation. Visste du till exempel att vi har mycket gemensamt med fåglarnas beteenden? Det här en mycket annorlunda och spännande relationsbok som du som läser garanterat kommer att få god behållning av!

Läs mer

Relationskoden

Eva Rusz

Relationskoden

Om boken

Alla kan bli en vinnare! Det menar Eva Rusz som i sin nya bok avslöjar alla de vinnartekniker hon under många år har utvecklat i sitt arbete som legitimerad psykolog och kognitiv psykoterapeut. Hon har hjälpt tusentals kvinnor och män att prestera bättre och nå framgång, men också att få en bättre livskvalitet.

Läsaren får ta del av den populära kognitiva beteendevetenskapen som Eva Rusz så framgångsrikt har använt i sitt arbete i kombination med de egna verktyg som hon har utvecklat. Metoden har hjälpt många människor att vinna över sig själva, sina negativa tankar, känslor och beteenden.
Det här är boken för dig som en gång för alla vill hitta ett varaktigt sätt att kunna behålla dina livsmål så att de inte ständigt rinner ut i sanden. Du får kunskap om och redskap för hur just du kan göra för att realisera dina målsättningar.
Du får hjälp med hur du ska gå tillväga för att må bättre både psykiskt och fysiskt samt hur du kan minska oro och stress och få ökad motståndskraft. Genom de kognitiva arbetsmetoderna kommer du att känna att det är du som håller i rodret och styr över ditt liv.
Boken hjälper dig att bli vinnare över dig själv och ditt liv!


Läs mer

Bli en vinnare med kognitiv coaching

Eva Rusz

Bli en vinnare med kognitiv coaching

Om boken

Alla kan bli en vinnare! Det menar Eva Rusz som i sin nya bok avslöjar de vinnartekniker hon under många år har utvecklat i sitt arbete som legitimerad psykolog och kognitiv psykoterapeut.
Det här är boken för dig som en gång för alla vill hitta ett varaktigt sätt att realisera dina målsättningar så att de inte ständigt rinner ut i sanden. Du får hjälp med att må bättre både psykiskt och fysiskt, minska oron och stressen samt få ökad motståndskraft. Genom de kognitiva arbetsmetoderna kommer du att känna att det är du som håller i rodret och styr över ditt liv.
Eva Rusz har genom denna metod hjälpt tusentals män och kvinnor att vinna över sig själva, sina negativa tankar, känslor och beteenden.

Läs mer

Bli en vinnare

Eva Rusz

Bli en vinnare

Om boken

Många män och kvinnor kan vittna om att de ständigt väljer fel partner. Gång på gång hamnar de i en relation där de fastnat i samma mönster. Går det att hitta sitt livs kärlek och hur gör jag för att lyckas? Eva Rusz är legitimerad psykolog och psykoterapeut och har många års erfarenhet av att arbeta med parrelationer.

Alla människor, män som kvinnor, längtar efter en bra och varaktig relation. Men för väldigt många är det svårt att få en relation att fungera och hålla. Vi skiljer oss och gifter om oss och väljer en ny partner i förhoppning om att det ska fungera bättre. Men ingen egentlig förändring sker.
Förklaringen till detta är våra tidiga bindningsmönster från barndomen som har format oss. De styr hur vi ser på oss själva och andra samt vårt val av partner som vuxen.
Dessa tidiga bindningsmönster styr oss mycket mer än vad vi tror, men genom bättre självkännedom i kombination med ökade kunskaper om hur våra tidiga barndomsupplevelser av kontakt sett ut, kan vi lära oss att hantera våra känslor på ett bättre sätt.
I denna bok kommer du att lära dig vad du kan göra för att en gång för alla få den relation du längtat efter.
Övningar och exempel ur autentiska fall hjälper dig att få en bättre kärleksrelation.

Läs mer

Varför väljer jag alltid fel partner?

Eva Rusz

Varför väljer jag alltid fel partner?

Om boken

Tänk att just du möter en framstående, charmerande man eller kvinna. Denna person har allt du kunnat drömma om! Men ganska omgående börjar vissa konstiga beteenden dyka upp. Du slår bort dem; tänker ?det var ett misstag?. Till slut är du nedbruten och börjar leta fel hos dig själv. Du har kapitulerat för en person som har en allvarlig personlighetsstörning. Kallad psykopati. Den här boken sätter fingret på beteenden man i åratal har hört talas om som ?psykopatiska?. En ?slängdiagnos? som framförallt på senare år har hamnat i fokus bl.a. i forskning kring ledarskap. Är du gift med en psykopat? definierar psykopatbegreppet och förklarar hur komplicerat det är att leva med en partner med dessa drag. En person som utåtsett har ett mycket välfungerande yrke, men som inåt sett ? i parrelationen ? beter sig på de mest märkliga och kränkande sätt gentemot sin partner. Här finns autentiska berättelser av både kvinnor och män som berättar hur svårt det är att leva med en person som har psykopatdrag. I boken ges förklaring till hur dessa destruktiva beteendemönster kan ha uppstått samt hur man som partner bör göra för att undvika att bli indragen i en hänsynslös pardans.

Läs mer

Är du gift med en psykopat?

Eva Rusz

Är du gift med en psykopat?

Om boken

Finn din egen toppform med experternas hjälp! Precis som deltagarna i det populära tv-programmet får hjälp av experterna, får läsaren här hjälp att må bättre och bli starkare och smalare. Boken består av tre delar, som bygger på programmet Toppform: TRÄNING ? KOST ? MÅ BRA! Blossom Tainton, fitnessinstruktör och programledare, instruerar och ger tips om träningen. Fredrik Paulún, näringsfysiolog och författare till flera böcker om kost och hälsa, reder ut sammanhangen om kost och välbefinnande. Lena Nevander Friström, leg psykoterapeut och Eva Rusz Malmberg, terapeut, ger råd om stress och avspänning.

Läs mer

Hitta din egen Toppform

Eva Rusz, Helena Mirsch, Blossom Tainton Lindquist, Fredrik Paulún, Lena Nevander-Friström, Oscar de Hoog

Hitta din egen Toppform