Labrador retriever

Författare

Åsa Lindholm

Labrador retriever

Svenska

2011-04-18

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Kategori

Husdjur/sällskapsdjur

Författare

Recensionsdag

2011-05-11

Publiceringsdatum

2011-04-18

Bokinformation

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Format

Inbunden

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789113024257

Antal Sidor

184

Vikt (kg)

0.746

Ryggbredd (mm)

18

Höjd (mm)

247

Bredd (mm)

175

Böcker av författaren

Om boken

Har du funderingar på att skaffa hund eller vill du veta mer om de olika hundraser som finns i Sverige? Eller vill du helt enkelt bara bläddra i en bok med fantastiskt vackra hundbilder? Då är detta boken för dig!

Hundraser i Sverige är en heltäckande guide över alla de raser som är registrerade i Sverige. På ett personligt och lättsamt sätt presenterar författarna beskrivningar av varje ras. Vi får veta lite om rasernas historik, ursprungsland, vad de avlades till för arbete från början, hur de fungerar idag, vad de har för temperament och hur deras päls ska skötas.

Varje presentation avslutas med fakta om:
Hemland
Vilken rasgrupp de tillhör
Färg
Storlek på hane respektive tik
Antal i Sverige
Specialklubbar

Raserna presenteras i bokstavsordning så det ska vara lätt att hitta den hund man söker och ett register längst bak underlättar sökandet. Det rika bildmaterialet gör dessutom boken till en ren njutning att bara bläddra i.

Läs mer

Ulla Barvefjord, Åsa Lindholm

Hundraser i Sverige

Om boken

Arbetsvillig, glad, energisk och med ett hjärta stort nog att rymma alla och envar! Labrador retrievern är en av världens populäraste hundraser och det finns goda skäl till det. Den är känd för sin trevliga mentalitet och positiva inställning till omvärlden, därtill är den en fantastisk arbets- och tävlingshund.

Rasen är en apporterande fågelhund och tack vare de egenskaper som gjort den populär hos jägare är den också en förträfflig sällskaps- och familjehund, förutsatt att dess behov av aktivitet tillgodoses. Den som vill ha ut det mesta av sitt labradorägande förstår att ta tillvara rasens förnämliga resurser. Gör man det, har livet med en labrador retriever alla chanser att bli ett hundägande utöver det vanliga!

Boken tar upp de flesta aspekter av livet med en labrador. Du får tips om hur du uppfostrar din valp och vad som är viktigt att tänka på under den första tiden tillsammans. Här beskrivs också den vuxna hundens dagliga behov av motion, aktivitet och sällskap. En utförlig guide berättar om alla de hundsporter och verksamhetsområden till vilka labrador retrievern kan användas. Vi får också en bild av den utveckling som format rasen och tittar närmare på labradoren som en jakthund verksam efter skott. Ingen annan retrieverras har rönt samma uppskattning hos jägarkåren som just labradoren, vars egenskaper som apportör renodlats i många blodslinjer.

Utställningstips och en utförlig beskrivning av vad du ska tänka på första gången du visar din hund hittar du också i den här boken. Rasstandarden, texten som talar om hur en labrador retriever ska se ut, illustreras med kommentarer. Ett kapitel tar upp enkel genetik och reder på ett lättbegripligt sätt ut arvsgången för de tre färgerna svart, brunt och gult.

Parallellt får vi möta labradorägare och deras hundar. Erfarna hundägare och nybörjare, uppfödare och hundsportare, alla berättar de om sin relation till hunden de valt - labrador retrievern.

Läs mer

Labrador retriever

Åsa Lindholm

Labrador retriever