Hundraser i Sverige

Författare

Ulla Barvefjord

Åsa Lindholm

Hundraser i Sverige

Svenska

2013-05-27

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Kategori

Husdjur/sällskapsdjur

Författare

Recensionsdag

2013-06-12

Publiceringsdatum

2013-05-27

Formgivare omslag

Victoria Kapadia Bergmark

Bokinformation

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Omslagsfotograf

Åsa Lindholm

Format

Kartonnage

Produktion

Papper

Matt/Silk bestruket

Miljömärkning

Ja

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789113051819

Antal Sidor

320

Vikt (kg)

1.08

Ryggbredd (mm)

29

Höjd (mm)

245

Bredd (mm)

178

Böcker av författaren

Om boken

Har du funderingar på att skaffa hund eller vill du veta mer om de olika hundraser som finns i Sverige? Eller vill du helt enkelt bara bläddra i en bok med fantastiskt vackra hundbilder? Då är detta boken för dig!

Hundraser i Sverige är en heltäckande guide över alla de raser som är registrerade i Sverige. På ett personligt och lättsamt sätt presenterar författarna beskrivningar av varje ras. Vi får veta lite om rasernas historik, ursprungsland, vad de avlades till för arbete från början, hur de fungerar idag, vad de har för temperament och hur deras päls ska skötas.

Varje presentation avslutas med fakta om:
Hemland
Vilken rasgrupp de tillhör
Färg
Storlek på hane respektive tik
Antal i Sverige
Specialklubbar

Raserna presenteras i bokstavsordning så det ska vara lätt att hitta den hund man söker och ett register längst bak underlättar sökandet. Det rika bildmaterialet gör dessutom boken till en ren njutning att bara bläddra i.

Läs mer

Ulla Barvefjord, Åsa Lindholm

Hundraser i Sverige

Om boken

Arbetsvillig, glad, energisk och med ett hjärta stort nog att rymma alla och envar! Labrador retrievern är en av världens populäraste hundraser och det finns goda skäl till det. Den är känd för sin trevliga mentalitet och positiva inställning till omvärlden, därtill är den en fantastisk arbets- och tävlingshund.

Rasen är en apporterande fågelhund och tack vare de egenskaper som gjort den populär hos jägare är den också en förträfflig sällskaps- och familjehund, förutsatt att dess behov av aktivitet tillgodoses. Den som vill ha ut det mesta av sitt labradorägande förstår att ta tillvara rasens förnämliga resurser. Gör man det, har livet med en labrador retriever alla chanser att bli ett hundägande utöver det vanliga!

Boken tar upp de flesta aspekter av livet med en labrador. Du får tips om hur du uppfostrar din valp och vad som är viktigt att tänka på under den första tiden tillsammans. Här beskrivs också den vuxna hundens dagliga behov av motion, aktivitet och sällskap. En utförlig guide berättar om alla de hundsporter och verksamhetsområden till vilka labrador retrievern kan användas. Vi får också en bild av den utveckling som format rasen och tittar närmare på labradoren som en jakthund verksam efter skott. Ingen annan retrieverras har rönt samma uppskattning hos jägarkåren som just labradoren, vars egenskaper som apportör renodlats i många blodslinjer.

Utställningstips och en utförlig beskrivning av vad du ska tänka på första gången du visar din hund hittar du också i den här boken. Rasstandarden, texten som talar om hur en labrador retriever ska se ut, illustreras med kommentarer. Ett kapitel tar upp enkel genetik och reder på ett lättbegripligt sätt ut arvsgången för de tre färgerna svart, brunt och gult.

Parallellt får vi möta labradorägare och deras hundar. Erfarna hundägare och nybörjare, uppfödare och hundsportare, alla berättar de om sin relation till hunden de valt - labrador retrievern.

Läs mer

Labrador retriever

Åsa Lindholm

Labrador retriever

Om boken

Schäfern är den mest spridda hundrasen i världen och den ligger etta på topplistorna i många länder i nästan alla världsdelar. Det är inte så konstigt eftersom rasens konstruktion, både fysiskt och psykiskt, gör den lämplig för så många arbetsuppgifter.

Den som en gång haft en bra schäfer kan sällan tänka sig en annan ras. Schäfern har funnits i Sverige och de övriga nordiska länderna sedan början på 1900-talet. Under de första decennierna var den nästan uteslutande en tjänstehund - men eftersom bra tjänstehundar också blir trevliga familjehundar fick fler och fler upp ögonen för schäfern. Den privata brukshundsporten tog fart i Sverige i början av 1960-talet och sedan dess har schäfern varit den mest efterfrågade rasen i vårt land.

Det här är en heltäckande och modern bok om schäfer. Här får du veta allt som är viktigt att veta om den populära rasen. Du får veta allt om hur du väljer valp och vad du måste göra med din unga hund för att ni ska fungera tillsammans. Dessutom redogör boken för de nya metoder för att mäta en hunds mentala status som har förfinats under de senaste decennierna. Den veterinärmedicinska kunskapen går framåt och schäfern är en ras som har haft nytta av det. Den här boken tar upp schäferrasens egna problem - och hur man diagnostiserar dem och behandlar dem.

Så om schäfer är rätt ras för dig, är det här rätt bok. Här finner du allt som är värt att veta om schäfer, oavsett om du ska köpa en valp för första gången eller om du är en van schäferägare.

Läs mer

Schäfer

Ulla Barvefjord

Schäfer

Om boken

Kan man lura en hundnäsa?
För vilda hunddjur är spårsinnets kapacitet skillnaden mellan liv eller död. Kan vargen, schakalen eller dingon inte spåra ett bytesdjur och döda det så svälter den. I värsta fall svälter den ihjäl och med den hela kullen ungar, som finns i lyan och är beroende av moderns eller flockens jaktskicklighet. Spårsinnet är viktigt och det fallerar sällan hos vilda hunddjur.
Din egen hund - soffpotatisen som får sin mat serverad i en skål varje dag - har lika bra luktsinne som sina vilda kusiner.
Det märks exempelvis under promenaden när det kan vara nära omöjligt att få hunden att lämna en intressant fläck som den hittat. Du lockar, bönar och befaller och till sist får du dra hunden i kopplet därifrån.
Vid sådana tillfällen är det mänskligt att bli irriterad, men när du har läst den här boken, kommer du att se på din hund med helt andra ögon.

Läs mer

Alla hundar vill spåra

Ulla Barvefjord

Alla hundar vill spåra