Må bra med djur

Författare

Ulla Barvefjord

Må bra med djur

Svenska

2003-09-04

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Kategori

Husdjur/sällskapsdjur

Författare

Publiceringsdatum

2003-09-04

Bokinformation

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Omslagsfotograf

Eivor Rasehorn

Format

Kartonnage

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789157474346

Antal Sidor

142

Vikt (kg)

0.46

Höjd (mm)

220

Böcker av författaren

Om boken

Har du funderingar på att skaffa hund eller vill du veta mer om de olika hundraser som finns i Sverige? Eller vill du helt enkelt bara bläddra i en bok med fantastiskt vackra hundbilder? Då är detta boken för dig!

Hundraser i Sverige är en heltäckande guide över alla de raser som är registrerade i Sverige. På ett personligt och lättsamt sätt presenterar författarna beskrivningar av varje ras. Vi får veta lite om rasernas historik, ursprungsland, vad de avlades till för arbete från början, hur de fungerar idag, vad de har för temperament och hur deras päls ska skötas.

Varje presentation avslutas med fakta om:
Hemland
Vilken rasgrupp de tillhör
Färg
Storlek på hane respektive tik
Antal i Sverige
Specialklubbar

Raserna presenteras i bokstavsordning så det ska vara lätt att hitta den hund man söker och ett register längst bak underlättar sökandet. Det rika bildmaterialet gör dessutom boken till en ren njutning att bara bläddra i.

Läs mer

Ulla Barvefjord, Åsa Lindholm

Hundraser i Sverige

Om boken

Schäfern är den mest spridda hundrasen i världen och den ligger etta på topplistorna i många länder i nästan alla världsdelar. Det är inte så konstigt eftersom rasens konstruktion, både fysiskt och psykiskt, gör den lämplig för så många arbetsuppgifter.

Den som en gång haft en bra schäfer kan sällan tänka sig en annan ras. Schäfern har funnits i Sverige och de övriga nordiska länderna sedan början på 1900-talet. Under de första decennierna var den nästan uteslutande en tjänstehund - men eftersom bra tjänstehundar också blir trevliga familjehundar fick fler och fler upp ögonen för schäfern. Den privata brukshundsporten tog fart i Sverige i början av 1960-talet och sedan dess har schäfern varit den mest efterfrågade rasen i vårt land.

Det här är en heltäckande och modern bok om schäfer. Här får du veta allt som är viktigt att veta om den populära rasen. Du får veta allt om hur du väljer valp och vad du måste göra med din unga hund för att ni ska fungera tillsammans. Dessutom redogör boken för de nya metoder för att mäta en hunds mentala status som har förfinats under de senaste decennierna. Den veterinärmedicinska kunskapen går framåt och schäfern är en ras som har haft nytta av det. Den här boken tar upp schäferrasens egna problem - och hur man diagnostiserar dem och behandlar dem.

Så om schäfer är rätt ras för dig, är det här rätt bok. Här finner du allt som är värt att veta om schäfer, oavsett om du ska köpa en valp för första gången eller om du är en van schäferägare.

Läs mer

Schäfer

Ulla Barvefjord

Schäfer

Om boken

Kan man lura en hundnäsa?
För vilda hunddjur är spårsinnets kapacitet skillnaden mellan liv eller död. Kan vargen, schakalen eller dingon inte spåra ett bytesdjur och döda det så svälter den. I värsta fall svälter den ihjäl och med den hela kullen ungar, som finns i lyan och är beroende av moderns eller flockens jaktskicklighet. Spårsinnet är viktigt och det fallerar sällan hos vilda hunddjur.
Din egen hund - soffpotatisen som får sin mat serverad i en skål varje dag - har lika bra luktsinne som sina vilda kusiner.
Det märks exempelvis under promenaden när det kan vara nära omöjligt att få hunden att lämna en intressant fläck som den hittat. Du lockar, bönar och befaller och till sist får du dra hunden i kopplet därifrån.
Vid sådana tillfällen är det mänskligt att bli irriterad, men när du har läst den här boken, kommer du att se på din hund med helt andra ögon.

Läs mer

Alla hundar vill spåra

Ulla Barvefjord

Alla hundar vill spåra