Mina smaker från Provence

Författare

Danyel Couet

Mina smaker från Provence

Svenska

2010-08-30

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Kategori

Allmänna kokböcker

Författare

Recensionsdag

2010-09-08

Publiceringsdatum

2010-08-30

Bokinformation

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Omslagsfotograf

David Loftus

Format

Spiral

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789113030463

Antal Sidor

120

Vikt (kg)

0.893

Ryggbredd (mm)

44

Höjd (mm)

250

Bredd (mm)

153

Böcker av författaren

Om boken

Allt bra vilar på en klassisk grund, menar stjärnkocken Danyel Couet. Därför presenterar han här en rad klassiker - efter att ha satt sin egen personliga prägel på varje rätt. Boeuf bourguignon, gravad lax, osso buco och gratinerad chèvre känner de flesta av oss till, och med Danyel Couets proffsiga touch blir rätterna lättare, fräschare och ännu godare.

Boken är uppdelad i varma och kalla förrätter, huvud- och mellanrätter och desserter och bakverk. På det viset kan man sätta ihop en hel trerättersmeny om man har tid och lust, eller bara välja ett recept som passar just då. Till de flesta recepten finns också tips på ett vin som passar till.

När Danyel Couet komponerar maträtter tar han gärna vara på smakerna från det traditionella köket och gör om dem i nyare och fräschare stil. Som svenskfransk har han lärt sig både det franska och svenska köket, vilket förstås inte hindrar att han tar in härliga influenser från hela världen. Att sinnena får vara med när han lagar mat är viktigt: dofter, färger och smaker skapar tillsammans en rik helhet.

Viktigt är också att det är roligt att laga mat och det tycker Danyel Couet fortfarande, efter många år som krögare. David Loftus, som fotograferar den engelske kocken Jamie Olivers mat, har tagit de läckra matbilderna. Danyels klassiker gavs först ut i Frankrike, där heter den Je connais mes classiques.

Läs mer

Danyel Couet

Danyels klassiker

Om boken

Följ med till Provence, där kullarna doftar av vild rosmarin och timjan. Här finns stjärnkockens bästa recept på mustiga grytor, lätta fiskrätter och härliga efterrätter.

Till vardags styr Danyel Couet ett av Sveriges främsta restaurangkök, det på F12 i Stockholm. Men han lagar naturligtvis även mer än gärna mat när han är ledig. I Mina smaker från Provence bjuder han på de rätter som ligger honom allra varmast om hjärtat, dem han ofta lagar hemma. Mat från Medelhavet som smakar sol och värme och som är enkel att laga.
Boken är paketerad på ett nytt och praktiskt sätt för hemmamatlagaren. Den är försedd med ringpärm och kan ställas på högkant. Varje enskilt, enkelt beskrivet recept upptar en egen sida, vilket gör att stjärnkocken Danyel kan stå bredvid dig på köksbänken när du lagar middag. De vackra bilderna är tagna av David Loftus.
I serien "Stjärnkocken vid din spis" ingår också Stefano Catenaccis Mitt goda Toscana, Melker Anderssons Mina frestelser från Grekiska övärlden samt Markus Aujalays Mina favoriter från Barcelona.


Läs mer

Mina smaker från Provence

Danyel Couet

Mina smaker från Provence