Jag är både listig och stark

Författare

Olle Ljungström

Jag är både listig och stark

Svenska

2011-08-23

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Kategori

Samtida memoarer/biografier

Författare

Recensionsdag

2011-09-14

Publiceringsdatum

2011-08-23

Bokinformation

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Format

Inbunden

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789113031828

Antal Sidor

216

Vikt (kg)

1.756

Ryggbredd (mm)

27

Höjd (mm)

328

Bredd (mm)

268

Böcker av författaren

Om boken

Få svenska artister är så dyrkade som Olle Ljungström. Hans fans är trogna år efter år, och som sångare och textförfattare har han påverkat och inspirerat svenska musiker under flera decennier.

I Jag är både listig och stark framträder Olle Ljungström i helfigur - som musiker och som privatperson. Här skildras hans liv, från uppväxten i Stockholms skärgård till dagens tillvaro på landsbygden i Västergötland. Han berättar själv, naket och rakt på sak och med omisskännligt olleljungströmska formuleringar, om tiden med Reeperbahn och om solokarriären, turnéerna, missbruket och konsten. Från musikkarriärens start i tonåren och medverkan i kultförklarade ungdomsfilmen G till samarbetet med Heinz Liljedahl och det hyllande nittiotalet. 2008 valde ett gäng svenska musiker - till exempel Eric Gadd, Jocke Berg och Tomas di Leva - att göra en hyllningsskiva till Olle Ljungström där de spelat in hans låtar. Plattan blev en succé. 2009 visades En film om Olle Ljungström, en film som berörde även långt utanför fanskaran.

Olle Ljungström är en välkänd och hyllad profil i musik-Sverige, och har en särställning i vår musikflora. I Jag är både listig och stark kommer vi Olle nära, både genom hans ord, hans konst och hans musik. Journalisten Elin Fredrikson har varit skribent, och ett stort antal vänner, till exempel Anna Ternheim, Ernst Billgren och Michael Nyqvist, har dessutom bidragit med tankar kring och bilder av möten med honom.
Boken är rikt illustrerad med fotografier av världskända fotografen Pieter Ten Hoopen och illustrationer och konstverk av Olle Ljungström själv. Dessutom medföljer en dvd med nyinspelade versioner av nio låtar med video art.

Läs mer

Olle Ljungström

Jag är både listig och stark