Mina frestelser från grekiska övärlden

Författare

Melker Andersson

Mina frestelser från grekiska övärlden

Svenska

2011-03-25

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Kategori

Allmänna kokböcker

Författare

Recensionsdag

2011-04-20

Publiceringsdatum

2011-03-25

Bokinformation

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Omslagsfotograf

Wolfgang Kleinschmidt

Format

Spiral

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789113033051

Antal Sidor

120

Vikt (kg)

0.87

Ryggbredd (mm)

43

Höjd (mm)

250

Bredd (mm)

153

Böcker av författaren

Om boken

En stor del av Melker Anderssons liv kretsar kring mat. Det är hans yrke och en livslång kärlek. I Mina frestelser från grekiska övärlden möter du den välkände gourmetkocken på hemmaplan.

Där bjuder han gärna familj och vänner på enkelt tillagad, solig mat från den grekiska arkipelagen. Mat som ligger honom alldeles särskilt varmt om hjärtat.
Boken är paketerad på ett nytt och praktiskt sätt för hemmamatlagaren. Den är försedd med ringpärm och kan ställas på högkant. Varje enskilt, enkelt beskrivet recept upptar en egen sida, vilket gör att mästerkocken kan stå bredvid dig på köksbänken när du lagar middag. De vackra bilderna är tagna av David Loftus.

I serien Mästerkockarna vid din spis ingår också Markus Aujalays Mina favoriter från Barcelona, Stefano Catenaccis Mitt goda Toscana och Danyel Couets Mina smaker från Provence.

Läs mer

Melker Andersson

Mina frestelser från grekiska övärlden

Om boken

Trodde du att stjärnkockar halstrar anklever och gräddar sufflé på fritiden också? Nja ... Hemma hos Melker Andersson är det i alla fall vanlig vardagsmat som gäller.

Så är hans vardag inte heller särskilt olik din och min - med allt vad det innebär av barn som växer, tränar och ständigt behöver tillskott av energi. Med tiden för matlagning som ibland är knapp, ibland längre. Och med en önskan om att då och då kunna ägna en halv dag i köket, bara för att det är kul och avkopplande.
Under rubrikerna Snabblagat, Tillagat och Vällagat har Melker delat in sina recept i den kokbok som egentligen är den enda som behövs för att fixa maten hemma. Snabbt när det är bråttom, mer omsorgsfullt när tiden finns - och alltid lika gott!
Äkta parisare, laxstroganoff och ossobuco precis som i Italien, är några av favoriträtterna. Liksom den vietnamesiska biffsalladen, våffelmackan och honungsgrapen.
Här finns ett hundratal nummer som passar till mellanmål, vardagsmiddag och fest.
Följ med hem till Melker och var med när han lagar maten! När han hackar dill vid köksbänken, bakar piroger i ugnen, steker hamburgare på gasspisen - samtidigt som han kokar den perfekta ketchupen till! Under tiden avslöjar Melker vilken rätt han alltid beställer på restaurang i Alperna, receptet till mammas finaste bjudfisk och hur han åt sin första moussaka under skolresan till Rhodos - en hel del 70-talsnostalgi utlovas! Men han ger också många praktiska råd på vägen i matlagandet.
Så på med förklädet och välkommen hem till Melker!

Läs mer

Hemma hos Melker Andersson

Melker Andersson

Hemma hos Melker Andersson