Eva Braun

Författare

Heike B. Görtemaker

Översättare

Johan Flemberg

Eva Braun

2012-03-02

Svenska

Läs mer

Slut i lager

Beskrivning

Detaljer

Författare

Publiceringsdatum

2012-03-02

Översättare

Johan Flemberg

Recensionsdag

2012-03-28

Formgivare omslag

Carl Åkesson

Kategori

Historiska memoarer/biografier

Bokinformation

Språk

Svenska

Originaltitel

Eva Braun. Leben mit Hitler

Originalspråk

Tyska

Format

Inbunden

Produktion

Papper

Bokpapper träfritt

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789113034096

Antal Sidor

384

Vikt (kg)

0.53

Ryggbredd (mm)

31

Höjd (mm)

216

Bredd (mm)

143

Böcker av författaren

Om boken

Han var den ensamme "Führern", gift med Tyskland. Så ville den nazistiska propagandan framställa det. Men Adolf Hitler hade en älskarinna, vars existens hemlighölls ända till Tredje rikets slut, Eva Braun. Vem var kvinnan som Hitler gifte sig med kort före undergången? Och vad innebar det att leva tillsammans med en av världshistoriens stora förbrytare?

Eva Braun ses vanligen som en naiv, ytlig ung flicka som bara spelade en obetydlig biroll i München och i den skenbara idyllen på "Berghof". Men hur sann är denna bild? Med detektivarbete rekonstrueras i denna bok hennes levnadshistoria. Kvinnan vid Hitlers sida kom från en småborgerlig familj till den inre kretsen runt den högste makthavaren i Nazityskland. Hennes historia slutade en dag efter bröllopet i "Führerbunkern" i Berlin med det gemensamma självmordet den 30 april 1945. Vilken roll spelade Hitlers älskarinna i hans privata sfär? Hur stort inflytande hade hon? Vad visste hon och de andra nazistledarnas kvinnor om sina mäns brott? Författaren söker svaren på dessa frågor och tecknar för första gången ett omfattande porträtt av "Berghof"-sällskapet.

Heike B. Görtemaker har följt upp alla existerande spår av detta förhållande och sammanfattat dem till en fängslande biografi. Då framträder samtidigt en oroande annorlunda bild av Hitler.

Läs mer

Heike B. Görtemaker

Eva Braun