Träna för livet

Författare

Patrik Sjöberg

Johan Brink

Träna för livet

2013-01-03

Svenska

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Författare

Publiceringsdatum

2013-01-03

Recensionsdag

2013-01-23

Formgivare omslag

Staffan Frid

Kategori

Träning

Bokinformation

Språk

Svenska

Originalspråk

Svenska

Omslagsfotograf

Eric Josjö

Format

Kartonnage

Produktion

Papper

Matt/Silk bestruket

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789113046273

Antal Sidor

151

Vikt (kg)

0.846

Ryggbredd (mm)

16

Höjd (mm)

285

Bredd (mm)

200

Böcker av författaren

Om boken

Patrik Sjöberg är en av Sveriges mest kända och framgångsrika idrottsmän genom tiderna. Men bakom den hårda fasaden vilar ett mörker. Först nu är Patrik redo att dela med sig.

1987 hoppade höjdhopparen Patrik Sjöberg 2,42 på DN-galan i Stockholm. Detta gjorde honom till innehavare av världsrekordet i höjdhopp. Fortfarande är Sjöberg världens näst bäste höjdhoppare genom tiderna, endast slagen av Javier Sotomayor.

Men vem är egentligen Patrik Sjöberg? Många av oss minns en överlägsen idrottsman, kaxigt rökande en cigarett mellan hoppen. En man vi, då och nu, känner som bufflig, frispråkig och rakt på sak. En idrottsvärldens rockstjärna. Men hur kom han dit?

I denna nya memoar berättar Patrik Sjöberg för första gången sin historia, ärligt, rakt och öppenhjärtigt. Och det visar sig att den innehåller mer än vad någon av oss kunnat ana.

Läs mer

Patrik Sjöberg, Markus Lutteman

Det du inte såg

Om boken

Många såg höjdhopparlegendaren Patrik Sjöberg som en naturbegåvning utan större lust att träna. Inget kunde vara mer fel, han tränade stenhårt under sin aktiva karriär. Det gör han fortfarande, men nu är drivkraften ett gott liv och inte medaljer.

I sin träningsbok delar Patrik Sjöberg med sig av sina experttips till dig som också vill må bra. Det är träning som ger dig marginaler i livet. Som ger dig lite starkare kropp och möjlighet att unna dig en god middag, ett gott vin eller en bulle till kaffet, utan att få dåligt samvete eller bli överviktig. Det är enkla, effektiva och roliga övningar presenterade med en hel del självdistans.

Boken vänder sig till vanliga människor, stressade småbarnsföräldrar, kontorsråttor med kassa ryggar, lata livsnjutare men även till idrottsmän som undrar hur man får bättre spänst, koordination och styrka. I boken blandas praktiska övningar och träningsprogram med personliga reflektioner och anekdoter från Patriks långa idrottskarriär. Du får också förslag på träningsformer som gör att du kommer förberedd när du ska gå arton hål, klara av en vecka i Alperna eller ett vadslagningslopp till Mora, runt Vättern, Stockholm eller Göteborg.

Exempel ur innehållet: styrketräning, boxträning, stretching, spänst och hopp, smygträning, träningsprogram, utrustning, skador och personliga anekdoter.,

Läs mer

Träna för livet

Patrik Sjöberg, Johan Brink

Träna för livet