Kärringar

Författare

Helene Uri

Översättare

Lotta Eklund

Kärringar

Svenska

2013-04-11

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Kategori

Romaner

Översättare

Lotta Eklund

Författare

Recensionsdag

2013-04-29

Publiceringsdatum

2013-04-11

Bokinformation

Originaltitel

Kjerringer

Originalspråk

Norska

Språk

Svenska

Format

Inbunden, Pocket

Produktion

Papper

Bokpapper träfritt

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Tryckeri/Producent

Bookwell AB

Produktdetaljer

ISBN

9789113047188

Antal Sidor

376

Vikt (kg)

0.642

Ryggbredd (mm)

32

Höjd (mm)

235

Bredd (mm)

160

Böcker av författaren

Om boken

Alla dessa män. Vad gör man när de tar åt sig äran för det arbete man lagt ner? När din kollega på universitetet helt ogenerat armbågar sig fram på din bekostnad? Eller när din tonårsdotter blir förförd av en företagschef?

Frøydis, Celeste, Ella och Jenna träffas på en kvällskurs i latin och inser snabbt att de har mycket mer gemensamt än ett utdött språk. De är helt enkelt väldigt trötta på alla dessa män. Det är dags att göra något åt problemet. Deras efterlängtade revansch blir både komisk och effektiv.

Helene Uri, vars senaste bok på svenska var den uppmärksammade Den rättfärdige (2011), har skrivit en drabbande och dråplig bok om att ta tag i problemet. Att faktiskt göra något och inte sitta still och klaga. Hennes huvudpersoner bestämmer sig kort och gott för att bli - kärringar.


Läs mer

Helene Uri

Kärringar

Om boken

Karsten och Marianne förälskar sig i varandra, gifter sig och får barn. Efter ett par år har vardagen tagit över och kärleken är kanske inte vad den en gång varit. En dag får Marianne reda på att Karsten varit otrogen - inte bara en, utan flera gånger under deras äktenskap. Hela Mariannes världsbild rasar. Om han kan göra henne detta, vad mer är han kapabel till? Är det inte något konstigt med hans förhållande till döttrarna?

Marianne tar kontakt med en specialist på sexbrottslingar, den pensionerade domaren Edvard Frisbakke, som alltid ansett sig kunna se skillnad på en skyldig och en oskyldig. Han övertygar Marianne om att hon måste inleda en rättslig process mot sin make. Från den stunden är familjen hopplöst förlorad - men utan att det finns ett tydlig svar om skuld.

Den rättfärdige är en drabbande berättelse om svek och om hur en familj går i bitar. Men den sätter också fingret på några svåra frågor utan svar: Kan någon som anklagats för incest någonsin bli rentvådd? Vilka risker föreligger när barns utsagor om övergrepp tolkas av vuxna?

"En gripande roman som förtjänar många läsare."
Aftenposten

Läs mer

Den rättfärdige

Helene Uri

Den rättfärdige