Fiske i Sverige och övriga Norden

Författare

Niclas Andersson

Fiske i Sverige och övriga Norden

Svenska

2015-03-12

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Kategori

Jakt & fiske

Författare

Recensionsdag

2015-03-11

Publiceringsdatum

2015-03-12

Formgivare omslag

Miroslav Šokčić

Bokinformation

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Format

Inbunden

Produktion

Papper

Matt/Silk bestruket

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789113062402

Antal Sidor

260

Vikt (kg)

1.328

Ryggbredd (mm)

23

Höjd (mm)

275

Bredd (mm)

235

Böcker av författaren

Om boken

Intresset för sportfiske blir bara större och större. Men bristen på kunskap om var, hur och när du hittar det bästa sportfisket utgör fortfarande en bromskloss.

Oavsett vilken sportfiskemetod du föredrar guidar dig den här boken dig genom välkända fiskearter och var du finner dem, när du skall fiska dem och hur du bäst gör detta. Rikligt illustrerad med vackra bilder och tydliga kartor är denna bok ett måste för varje sportfiskare.

Läs mer

Niclas Andersson

Fiske i Sverige och övriga Norden

Om boken

Vill du veta var man med störst framgång fiskar abborre i Danmark, öring i Norge, röding i Sverige eller gös i Finland? Svaret finns i Fiske i Norden - ett praktverk med allt en sportfiskare kan önska sig i form av artfakta, metoder och inspiration.

I Norden har vi unika möjligheter till ett framgångsrikt fiske. Variationen är stor och sträcker sig från de danska slättlandsåarna till Norges smaragdgröna laxälvar via Sveriges fjällandskap och Finlands tusentals insjöar. Man räknar med att sportfisket har flera miljoner utövare i de nordiska länderna och årligen kommer hundratusentals sportfisketurister hit för att pröva lyckan.
Fiske i Norden är ett praktverk som samlar några av Nordens mest kunniga skribenter och fotografer med sportfiske i alla former som specialitet. Ett stort antal fiskemetoder presenteras - från mörtfiske med hemmagjort spö till avancerat flugfiske efter lax, havsfiske efter uer i Nordnorge, pimpelfiske efter röding i norra Finland och storgäddan i svenska insjöar.
Boken har som utgångspunkt de 30 mest intressanta och fångade arterna, som till exempel lax och havsöring, mört, abborre, gädda, makrill och röding. Varje art presenteras i ett eget kapitel med uppgifter om levnadssätt, fortplantning, föda och var i respektive land just denna fisk är vanligast. Här finns också praktisk information om var och när respektive art hugger, ingående beskrivningar av lämplig teknik och utrustning samt webbadresser där du för varje art och land kan hämta aktuella upplysningar om tider och priser. I ett avslutande kapitel behandlas sportfiskets framtid och det ansvar sportfiskare har för såväl arternas framtid som miljön vid och i våra fiskevatten. Boken är rikt illustrerad med över 600 färgfoton och teckningar. Här finns många fantastiska naturbilder från Nordens mest attraktiva fiskeplatser.
Fiske i Norden kan användas som ett uppslagsverk över Nordens bästa fiskevatten eller läsas kapitel för kapitel, land för land och art för art. Oavsett om man är nybörjare på jakt efter grundläggande kunskap eller erfaren fiskare som endast söker vägledning inför en kommande resa finns svaren här.

Läs mer

Fiske i Norden

Niclas Andersson, Lennart Molin

Fiske i Norden