Utomhusprojekt

Författare

Leif Qvist

Utomhusprojekt

Svenska

2015-03-12

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Kategori

Praktiska handböcker

Författare

Recensionsdag

2015-03-11

Publiceringsdatum

2015-03-12

Illustratör

Formgivare omslag

Pernilla Qvist

Bokinformation

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Omslagsfotograf

Leif Qvist

Illustratör

Leif Qvist

Format

Inbunden

Produktion

Papper

Matt/Silk bestruket

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789113064130

Antal Sidor

335

Vikt (kg)

1.813

Ryggbredd (mm)

29

Höjd (mm)

288

Bredd (mm)

226

Böcker av författaren

Om boken

I den här boken får man reda på allt man behöver veta om hur man jobbar med sten och betong i sin trädgård. Här finns grundliga men enkla genomgångar av materialens egenskaper och de förberedelser som krävs. Det handlar om trädgårdsplanering, utrustning, olika stenarter och gjutning. Men framför allt presenterar arkitekten Leif Qvist ca 50 stora och små projekt som lyfter trädgården till oanade höjder - t.ex. murar och stenpartier, trappor och sittplatser, odlingskar och fågelbad. Som vanligt hos Leif Qvist är allt illustrerat med tydliga ritningar och inspirerande bilder, både steg för steg-illustrationer och det färdiga resultatet i miljö.

Det här är en nyutgåva som i nytt format och med ny form samlar Leif Qvists Stenprojekt för trädgården och Betongprojekt för hem och trädgård i en bok.

Läs mer

Leif Qvist, Leif Qvist

Sten och betong i trädgården

Om boken

I detta standardverk för hemmafixaren presenterar Leif Qvist inspiration och konkreta projekt i stilar och material som passar för svenska förhållanden. Över 100 projekt - allt från blomlådor till lusthus - illustreras med pedagogiska steg för steg-beskrivningar och handritade byggskisser.

Naturmaterial som sten, betong och trä lyfts särskilt fram, liksom de viktiga grundtekniker som krävs för att resultatet ska bli både hållbart och vackert.

Läs mer

Utomhusprojekt

Leif Qvist, Leif Qvist

Utomhusprojekt

Om boken

Alla som har ett hem vet att det ständigt finns saker som borde åtgärdas. Och det är något visst med att kunna fixa saker själv. I Handbok för hemmafixaren får du tipsen och råden som gör dig till en händig gör-det-självare.

Det finns mycket i ett hem som kan irritera - en gammal tapetskada, en droppande duschslang eller en rullgardin som aldrig kommit upp eftersom den visade sig vara precis lite för bred. Vissa saker ligger och gnager som ett dåligt samvete - som att man antagligen borde barnsäkra bättre. Annat blir direkt akuta problem - som stopp i toaletten.
I Handbok för hemmafixaren presenterar Leif Qvist enkla lösningar på många av hemmets vanligaste problem. Det handlar om skötsel, reparation och underhåll - från golv till tak. Om badrum i behov av renovering, om smart belysning, energisnål möblering och om hur man kan ge soffan sju liv. Förbättring och förnyelse. Vi får lära oss hur man enkelt tapetserar en fondvägg, slipar trägolv, kaklar om badrummet och lägger in golvvärme.

Här finns projekt där du med relativt små medel kan komplettera och fräscha upp ett kök, anpassa diskbänksskåpet till källsortering, dela av ett större rum med en mellanvägg och bygga en badrumshylla i tre höjder. Allt presenteras i utförliga illustrationer.
I kapitlet Snickarskola får du vet vilka verktyg du bör ha hemma och lära dig de mest grundläggande teknikerna och knepen. Det kan handla om hur man skruvar i olika väggar eller spikar med dold sammansättning. I avsnittet Så funkar det får du lära dig det viktigaste om till exempel principerna bakom olika varianter av köksfläktar, vatten- och avloppsinstallationer.

Läs mer

Handbok för hemmafixaren

Leif Qvist

Handbok för hemmafixaren

Om boken

Snickra för hem och trädgård innehåller närmare femtio praktiska och förskönande projekt för bostaden, trädgården, fritidshuset och balkongen. Trädgårdsodlaren väljer kanske att ta itu med drivbänken, miniväxthuset, grinden eller rosenpergolan. Här finns även ett utebord med kalkstensskiva och en plankbil som kan bli ett roligt byggprojekt tillsammans med barnen. En mängd praktiska förvaringsidéer bidrar till ordning och reda i hemmet och en vikväggskärm skapar ett extra gästrum. Stora projekt blandas med inredningsdetaljer som ljuslampetter och kastrullunderlägg. Med hjälp av en mobil blomstertrappa som passar både ute och inne kan växterna arrangeras efter säsong och en utedusch med bambuskärm ger möjlighet till svalka under varma sommardagar. Allt presenteras med utförliga steg-för-steg-beskrivningar och illustreras med inspirerande färgfoton och instruktiva ritningar. I boken finns även ett kapitel om de verktyg som behövs för att kunna genomföra projekten och värdefulla tips om olika byggmaterial.

Läs mer

Snickra för hem och trädgård

Leif Qvist

Snickra för hem och trädgård

Om boken

Betong blir man inte förälskad i vid första anblicken. Svalt grå är den och orubblig. Man får inte ha bråttom om man ska bekanta sig med en sådan skönhet. Betong är för evigt. Först: Det vill gärna blir lite stänk och damm när man börjar blanda betong så det gäller att täcka av känsliga golv eller markytor där man håller till. Gjutprojekt med formbygge bör planeras noga. Därefter är det bara att välja torrbetongförpackning i önskad kvalitet och blanda med vatten. Enkelt! Nästa moment blir gärna lite halvstressigt. När betongen väl är blandad har man c:a en halv timme att får den på plats i gjutformen innan betongen stelnar. Därefter ska den våta betongen pysslas om några dagar. Den ska fuktas, tittas till och täckas över. Efter detta kommer då det spännande momentet med att plocka bort gjutformen och se sin skapelse. Nu kan man känna att man har skapat något för eviga tider och alla säsonger. Har man valt finare betongkvaliteter kan det bli en len, slät och taktil yta. Med grövre betongkvaliteter kan ytan bli sträv, blåsig och riktigt ruff. I Betongprojekt för hem och trädgård finns många stora och små inspirerande betongprojekt som bland annat tavelramar, blomkrukor, plintar och entrétrappsteg. Boken är genomillustrerad med inspirerande foton och instruktiva teckningar och steg- för stegbeskrivningar.

Läs mer

Betongprojekt för hem och trädgård

Leif Qvist

Betongprojekt för hem och trädgård

Om boken

Det skall sägas med en gång: vid stenarbeten i trädgården handlar det mycket om förberedelser och noggrann planering om man ska undvika alltför tungt muskelarbete. I Stenprojekt för trädgården finns över 30 små och stora stenprojekt som i huvudsak är genomförda i författarens egna olika trädgårdar genom åren. Här finns bl.a. en stenlagd uteplats för fest och umgänge, en ringlande stengång mellan buskar och träd, en stenbänk vid trädgårdens vackraste vy, en låg stenmur med trappa, en fristående mur med plats för en wok eller grill. Sten är inte ett material utan många. Alla med olika egenskaper vad gäller färg, textur, hårdhet etc. I vårt land har vi god tillgång på natursten av skilda sorter. Boken tar upp olika naturstenar, som granit, kalksten, skiffer och sandsten men även nyare cementgjutna stenar i olika former och färger. De olika projekten presenteras med inspirerande färgfoton och informativa teckningar, och texter berättar utförligt hur de genomförs med enkla hjälpmedel. Leif Qvist är arkitekt, författare och konstnär. Sedan 30 år har han eget arkitektkontor som arbetar med villor, fritidshus och inredningsuppdrag. Ett annat stort arbetsområde är gör-det-själv-idéer som publicerats i tidningar, TV och ett tiotal praktiska handböcker, bl.a. Snickra själv till hemmet (1998) och Handbok för trädgården (1999).

Läs mer

Stenprojekt för trädgården

Leif Qvist

Stenprojekt för trädgården