På ditt samvete

Författare

Jenny Åkervall

På ditt samvete

2015-05-18

Svenska

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Författare

Publiceringsdatum

2015-05-18

Formgivare omslag

Miroslav Sokcic

Kategori

Romaner

Bokinformation

Språk

Svenska

Originalspråk

Svenska

Format

Inbunden, E-bok

Produktdetaljer

ISBN

9789113066202

Böcker av författaren

Om boken

En militant antiabortgrupp härjar i Stockholm. Brutala trakasserier av barnmorskor och gynekologer stör försommarfriden. Samtidigt har Kristdemokraterna fått en ny partiledare, en karismatisk kvinna som framgångsrikt driver en värdekonservativ politik och utmanar den sittande statsministern.

Anna Sager är numera överläkare för Sveriges rättspsykiatriska flaggskepp, Altum. Emre Oktan arbetar som journalist och gör research för ett stort porträtt på Kristdemokraternas partiledare.

Anna och Emre från Jenny Åkervalls debutroman Jag tjänar inte möts igen. På ditt samvete är ett spännande samtidsdrama som sätter fingret på en brännande politisk fråga, och en skildring av den moderna kvinnans svåra balansgång mellan moderskap, familj och yrkesliv.

Läs mer

Jenny Åkervall

På ditt samvete

Om boken

Psykiatern Anna Sager balanserar på utbrändhetens gräns. På hemmaplan växer missnöjet från maken Jakob, som tycker sig dra hela lasset med mat, tvätt och ungar. Och på jobbet känner hon sig inte längre lika engagerad i mötet med patienterna, något som är frustrerande och ibland, ska det visa sig, direkt ödesdigert.

När Anna kontaktas av Säpo för att göra en farlighetsbedömning av en stalker som trakasserar en av regeringens ministrar låter det som en möjlighet till professionell omstart och en nytändning i arbetet. Men Anna låter sig styras av sina känslor och dras in i ett storpolitiskt maktspel där hon själv riskerar att bli offret.

I regeringskansliet kommer Anna i kontakt med Emre, pressekreterare, som å sin sida brottas med en statsminister som går sina egna vägar, vikande opinionssiffror och svårigheten att förena sina personliga värderingar med sitt politiska uppdrag.

Jag tjänar inte är på en gång en spännande samtidsroman om politikens hårda villkor och en angelägen skildring av en psykiatri i kris. Men det är också en berättelse om en kvinnas mitt-i-livet-kris, där alla hennes livsval plötsligt utmanas.

Romandebuterande Jenny Åkervall känner väl till sina miljöer. Hon arbetar i riksdagen och har ett förflutet som journalist och politisk talskrivare, vilket märks i såväl berättelsens trovärdiga miljöbeskrivningar som i personporträtten.

Några pressröster:
"Det här är en väldigt smart politisk thriller" /Yukiko Duke, SVT Gomorron Sverige

"Klarsynt Sverigeskildring" /Lotta Olsson, Dagens Nyheter

"Jag har nog aldrig läst en så stilsäker, medryckande och komplett svensk debut som Jenny Åkervalls 'Jag tjänar inte'." /Inger Lundqvist, Norran

"En lyckad mix av psykvård och politik" /Cecilia Gustavsson, Aftonbladet

"'Jag tjänar inte' har spänningsmoment som driver handlingen framåt och en tyngdpunkt i fina kvinnoporträtt" /Bodil Juggas, Arbetarbladet

Läs mer

Jag tjänar inte

Jenny Åkervall

Jag tjänar inte