Billy Budd

Författare

Herman Melville

Översättare

Reidar Ekner

Billy Budd

2016-03-31

Svenska

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Författare

Publiceringsdatum

2016-03-31

Översättare

Reidar Ekner

Kategori

Klassiker

Bokinformation

Språk

Svenska

Originalspråk

Engelska

Serie

Norstedts klassiker

Format

E-bok, Häftad

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789113075464

Antal Sidor

195

Vikt (kg)

0.02

Ryggbredd (mm)

1

Böcker av författaren

Om boken

Läs mer

Herman Melville, Rockwell Kent

Moby Dick eller Den vita valen

Om boken

"Före ångfartygens tid kunde det ibland hända i varje fall oftare då än nu att den som vandrade utmed dockorna i någon större hamnstad fick sin uppmärksamhet fångad av en grupp bronsbruna sjömän, örlogsmatroser eller kofferdister, som gått iland på permission i sina bästa kläder."

Herman Melville (1819 1891) gick som tjugoåring till sjöss och de upplevelser och intryck han då samlade på sig låg till grund för flertalet av hans berättelser. Melvilles framgångar och rykte skiftade och vid sin död var han nästintill bortglömd men idag är hans position som en av den amerikanska litteraturens stora självklar.

Billy Budd (1924), Melvilles sista verk, hittades långt efter författarens död bland dennes efterlämnade papper. Den dramatiska historien om örlogsmatrosen Billy Budd, som på grund av sin frapperande skönhet väcker dunkla känslor till liv hos underofficeren Claggart, ett hat som leder till både dennes och Billys undergång, är hans mästerverk i det lilla formatet liksom Moby Dick i det stora.

Läs mer

Billy Budd

Herman Melville

Billy Budd