Hunden som vågade drömma

Författare

Sun-Mi Hwang

Översättare

Hanna Svensson

Hunden som vågade drömma

Svenska

2017-05-05

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Hållbarhet

Kategori

Romaner

Översättare

Hanna Svensson

Författare

Recensionsdag

2017-05-22

Publiceringsdatum

2017-05-05

Illustratör

Nomoco

Bokinformation

Originaltitel

The dog who dared to dream

Originalspråk

Engelska

Språk

Svenska

Illustratör

Nomoco

Format

Inbunden, Pocket, Ljudbok

Produktion

Papper

LABB Munken Print

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Tryckeri/Producent

Livonia Print Ltd

Produktdetaljer

ISBN

9789113076546

Antal Sidor

197

Vikt (kg)

0.277

Ryggbredd (mm)

21

Höjd (mm)

191

Bredd (mm)

126

Klimatpåverkan

176g CO2e
Papper
ca 88 g

Vi beräknar på mängden papper som köpts in till respektive tryckeri, på papprets kvalitet och på pappersbrukets utsläpp. Vi utgår från pappersbrukens utsläppsberäkningar och kompletterar vid behov med utsläpp från skogsbruk, transporter och elförbrukning.

Tryck
ca 17 g

Vi beräknar på tryckeriernas åtgång av el, fjärrvärme, olja och naturgas per ton tryckta böcker. Utsläppen inkluderar inte förbrukningsmaterial, förpackningsmaterial eller tryckeriernas overhead.

Transport
ca 71 g

Vi beräknar på sträckan mellan pappersbruk och tryckeri, samt mellan tryckeri och vårt lager. Vi använder både vägfrakt och sjöfrakt. För vägfrakt baseras beräkningen på en genomsnittlig lastbil med dieselmotor. För sjöfrakt baseras beräkningen på fartyg vid långväga frakt (container) och frakt över Östersjön (lastbilstransporter).

Vi vill bidra till ökad förståelse för en boks livscykel. Därför beräknar vi årligen våra böckers klimatavtryck. Här visar vi utsläppen för just den här boken. Med hjälp av kunskap om tryckeri, tryckort och vikt kan vi berätta om utsläppen som boken skapar. Vi gör beräkningen baserat på ett genomsnittligt utsläpp för tryckeriets transporter, energiförbrukning och val av papper. Hur illa är det? En liter mjölk släpper ut 1 kg, en hamburgare 2 kg och ett par Nikeskor 7,3 kg. En bok släpper alltså ut i genomsnitt mindre – och räcker längre. Men vi är inte nöjda: vi arbetar hela tiden för att minska bokens klimatpåverkan.

Läs mer om hållbarhet

Hunden som vågade drömma

Recensioner

”Sun-Mi Hwangs roman är gripande, både som en fabel om människan och som berättelse om en hund.”

Sydsvenskan

”Sentida fabler som trollbinder […] Varför sitter man där då än en gång trollbunden? Jo, för att Sun-mi Whang har ett trollspö som gjuter in liv i berättelsens minsta vrå.”

Östgöta Correspondenten

Böcker av författaren

Om boken

Detta är historien om hunden Tufsen. Hon har alltid känt sig ensam och utanför på grund av sitt speciella utseende. Tufsen har drömmar och ambitioner som alla andra. Men varje dag möts hon av motgångar och hinder som hon måste överkomma. På grund av detta blir hennes liv aldrig som hon tänkt sig. Bortom hindren och utanför hennes hem finns möjligheter till vänskap, moderskap och lycka. Tufsen måste bara våga ta för sig för att få det liv hon desperat vill ha.

Hunden som vågade drömma är en varm berättelse om relationen mellan hund och människa och om modet att våga drömma. En hyllning till livet.

Läs mer

Sun-Mi Hwang, Nomoco

Hunden som vågade drömma

Om boken

Detta är berättelsen om en höna som heter Knopp. En dag tröttnar hon på att lägga ägg efter ägg bara för att se dem forslas iväg till marknaden.

Varje dag tittar hon ut genom ladugårdsdörrarna och ser de andra djuren ströva fritt. Knopp suktar efter ett annat liv. Hon planerar att fly ut i friheten och drömmer om att få ta hand om ett av sina ägg själv.

En hymn för frihet, individualitet och moderskap med en kavat, pigg hjältinna som gör uppror mot sitt öde.

Hönan som drömde om att flyga är en universell roman som har lästs av miljontals läsare i Sydkorea där den anses vara en modern klassiker.

Läs mer

Hönan som drömde om att flyga

Sun-Mi Hwang

Hönan som drömde om att flyga