Hur ditt barn fattar matte

Författare

Anne Lene Johnsen

Elin Natås

Översättare

Mari Höglund

Hur ditt barn fattar matte

2018-01-22

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Kategori

Praktiska handböcker

Översättare

Mari Höglund

Författare

Recensionsdag

2018-02-14

Publiceringsdatum

2018-01-22

Formgivare omslag

Pernilla Qvist

Bokinformation

Originaltitel

Hvordan fatte matte: Løsningen er enklere enn du tror

Originalspråk

Norska

Format

Inbunden

Produktion

Papper

LABB Matt/Silk bestruket

Miljömärkning

Ja

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789113082257

Antal Sidor

287

Vikt (kg)

0.94

Ryggbredd (mm)

25

Höjd (mm)

247

Bredd (mm)

176

Böcker av författaren

Om boken

Många kan nog känna igen sig i den förtvivlan man som förälder känner när man försöker hjälpa ett barn som sliter med matteläxorna. Nu kommer den norska succéboken på svenska, boken som visar att lösningen på matteproblemet är enklare än du tror!

Hur ditt barn fattar matte visar hur ditt barn kan besegra begreppen inom matematikens värld. Det är en revolutionerande bok som sticker hål på myten att det är genom att memorera som man lär sig matte. Genom att istället fokusera på matematikens grundläggande principer skapas en solid grund som barnet kan bygga vidare på. Steg för steg lotsas du och barnet genom de matematiska begreppen som tal och talförståelse, ental, tiotal, de fyra grundläggande räknesätten, bråk, decimaler, procent och promille, mätning och klockan, geometri, algebra och funktioner.

Boken går pedagogiskt och grundligt igenom hur man bemöter inlärningsproblem och visar enkelt och lättfattligt hur man löser problemen på det effektivaste sättet. Du som förälder behöver inte vara ett proffs på matte för att kunna stötta ditt barn. Boken är lätt att förstå och använda, skriven på ett lättfattligt språk med enkla förklaringar till varje moment. Den tar också upp möjliga orsaker till inlärningssvårigheter.

Att bli bra på matte är något som många barn önskar, de vet bara inte hur de ska göra. Genom att få grundförståelsen ger du barnet chansen att på riktigt förstå.

Läs mer

Anne Lene Johnsen, Elin Natås

Hur ditt barn fattar matte

Nyheter

6 februari 2018

Hejdå matteångest!

Nyheter