Silvana

Författare

Silvana Imam

Silvana

Svenska

2018-03-08

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Kategori

Musiktexter

Författare

Recensionsdag

2018-03-26

Publiceringsdatum

2018-03-08

Formgivare omslag

Johanna Burai

Bokinformation

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Format

Inbunden

Produktion

Papper

Galleri Art gloss

Miljömärkning

Ja

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789113082400

Antal Sidor

312

Vikt (kg)

1.687

Ryggbredd (mm)

28

Höjd (mm)

287

Bredd (mm)

216

Böcker av författaren

Om boken

Silvana är ett rikt självporträtt av en av våra största artister och hennes musikaliska universum. I denna unika fotobok möter vi Silvana Imam på ikoniska, tidigare opublicerade och privata bilder tillsammans med de flesta av hennes låttexter, för första gången samlade. Genom personliga kommentarer och berättelser får vi en inblick i kreatören Silvana Imams arbete. Silvana bjuder in till ett eget land där jantelagen är ogiltigförklarad och full kreativ och personlig frihet råder.

En bred, hängiven publik har tagit Silvana Imam till sina hjärtan och på bara några år har hon blivit den mest hyllade, lyssnade och inflytelserika rapparen och artisten i Sverige, prisbelönt för sina låttexter och liveshower. Med sina kompromisslösa texter har hon fångat en hel generation och med självklarhet breddat samhällsdebatten. Hon är en stark röst för de queera, de utsatta och de ansatta.

Det här är en bok för fansen, Silvanas nonsense warriors, och för alla oss som fascinerats av hennes okuvliga och starka budskap om kärlek, antirasism och aktivism. Med hennes egna ord: Silvana är svenskt kulturarv.

Silvana är formgiven av konstnären och designern Johanna Burai, som bland annat ligger bakom det uppmärksammade projektet World White Web.

Läs mer

Silvana Imam

Silvana

Nyheter

Foto: Märta Thisner

17 december 2018

Silvana Imam: ”Upp och ner men framförallt framåt”

Nyheter