Silvana Imam: ”Upp och ner men framförallt framåt”

Foto: Märta Thisner

Datum

17 December 2018

Foto

Märta Thisner

Under 2018 släppte landets rapdrottning Silvana Imam sin första bok. Silvana är en stor och lyxig foto- och textbok där stjärnan reflekterar över sina låttexter. Nästa år släpper hon sitt nya album och drar ut på en stor turne.

Hur har ditt år varit?

– Upp och ner och åt alla håll men framförallt framåt. Är CEO på mitt egna skivbolag och bygger ett produktionshus som jag ser framemot ska växa 2019 och forever.

Finns det någon särskild händelse du kommer att förknippa med 2018?

– Att jag under valåret 2018 inte fick veta vem som blev statsminister.

Vad ser du framemot 2019?

– Släppa mitt album Helig Moder och turnera!!!!

Relaterat

Om boken

Silvana är ett rikt självporträtt av en av våra största artister och hennes musikaliska universum. I denna unika fotobok möter vi Silvana Imam på ikoniska, tidigare opublicerade och privata bilder tillsammans med de flesta av hennes låttexter, för första gången samlade. Genom personliga kommentarer och berättelser får vi en inblick i kreatören Silvana Imams arbete. Silvana bjuder in till ett eget land där jantelagen är ogiltigförklarad och full kreativ och personlig frihet råder.

En bred, hängiven publik har tagit Silvana Imam till sina hjärtan och på bara några år har hon blivit den mest hyllade, lyssnade och inflytelserika rapparen och artisten i Sverige, prisbelönt för sina låttexter och liveshower. Med sina kompromisslösa texter har hon fångat en hel generation och med självklarhet breddat samhällsdebatten. Hon är en stark röst för de queera, de utsatta och de ansatta.

Det här är en bok för fansen, Silvanas nonsense warriors, och för alla oss som fascinerats av hennes okuvliga och starka budskap om kärlek, antirasism och aktivism. Med hennes egna ord: Silvana är svenskt kulturarv.

Silvana är formgiven av konstnären och designern Johanna Burai, som bland annat ligger bakom det uppmärksammade projektet World White Web.

Läs mer

Silvana Imam

Silvana

Relaterade artiklar

Foto: Märta Thisner

17 december 2018

Silvana Imam: ”Upp och ner men framförallt framåt”