Trädgårdens glasade rum

Författare

Peter Englander

Trädgårdens glasade rum

Svenska

2019-03-01

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Kategori

Praktiska handböcker

Författare

Recensionsdag

2019-03-20

Publiceringsdatum

2019-03-01

Formgivare omslag

Annika Lyth

Bokinformation

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Omslagsfotograf

Gabriella Dahlman

Format

Inbunden

Produktion

Papper

LABB Träfritt obestruket

Miljömärkning

Ja

CE-märkning

Nej

Tryckeri/Producent

Lyth & Co

Produktdetaljer

ISBN

9789113087542

Antal Sidor

191

Vikt (kg)

0.903

Ryggbredd (mm)

24

Höjd (mm)

270

Bredd (mm)

198

Böcker av författaren

Om boken

Något har hänt med oss nordbor de senaste tjugo åren. Vi bygger utekök och odlingsbäddar för kryddgrönt, solterrasser för grillade måltider och pergolor för svalkande skugga. Allt vi gör inne vill vi numera göra ute. Hela tiden, oavsett väder. Och varför inte?

"Det enda som skiljer oss från sydliga breddgrader är ungefär fyra millimeter glas", säger Peter Englander, och uppmanar därför alla med trädgård att skaffa sig något slags inglasat rum. Men vilket slags rum ska man välja? Var ska det stå? Och hur ska det bli en del av trädgården?

I Trädgårdens glasade rum guidar han oss genom valmöjligheter och drömmar - det handlar om placering, storlek, materialval och design, liksom värme, vatten och ventilation. Den som vill odla i sitt glasade rum bjuds på kul växtinspiration och värdefulla tips om vinterförvaring. Och eftersom ett inglasat rum inte ska stå ensamt i trädgården läggs stor vikt vid hur vi ska tänka när det gäller platsen och det som finns runtomkring. Ett inglasat rum ska tillföra skönhet både när vi tittar ut och tittar in.

Med stor entusiasm, mängder av inspirerande idéer och gedigen kunskap visar Peter Englander hur vi kan sudda ut gränsen mellan inomhus och utomhus på ett sätt som passar just oss - ett sätt som inte bara får växterna att trivas utan som också får oss människor att frodas.

Läs mer

Peter Englander

Trädgårdens glasade rum