Vernon Subutex 1

Författare

Virginie Despentes

Översättare

Kristoffer Leandoer

Vernon Subutex 1

Svenska

2019-12-11

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Kategori

Romaner

Översättare

Kristoffer Leandoer

Författare

Publiceringsdatum

2019-12-11

Formgivare omslag

Alette Bertelsen

Bokinformation

Originaltitel

Vernon Subutex 1

Originalspråk

Franska

Språk

Svenska

Serie

Vernon Subutex

Läsordning

1

Format

Inbunden, Pocket

Produktion

Papper

LABB Bokpapper TH

Miljömärkning

Ja

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789113093536

Antal Sidor

363

Vikt (kg)

0.195

Ryggbredd (mm)

23

Höjd (mm)

178

Bredd (mm)

110

Böcker av författaren

Om boken

Vem är Vernon Subutex?
En urban legend. En fallen ängel. Det sista vittnet till en svunnen tid. Den mänskliga komedins ultimata posterboy. Vålnaden som hemsöker oss alla.

Gruppen kring Vernon har börjat röra på sig. De slår upp läger på avskilda platser på landsbygden, och stannar sällan länge på ett och samma ställe. När de då och då anordnar en sammanstrålning, en fest, reser noga utvalda gäster långväga för att vara med. Samtidigt finns en utbredd misstänksamhet mot gruppen som checkat ut från samhället. Och det jäser i Paris, där en isande rädsla slagit klorna i invånarna efter att två terrorattacker på kort tid drabbat staden.

Vernon Subutex-trilogin har översatts till en rad språk och fått ett varmt mottagande världen över, av såväl läsare som kritiker. 2018 nominerades första delen i serien till Man Booker International Prize.

Läs mer

Virginie Despentes

Vernon Subutex 3

Om boken

Vernon Subutex har blivit osynlig. Han är hemlös och det blir skoningslöst tydligt för honom att han faller fritt genom ett samhälle som bestämt sig för att han inte riktigt räknas som människa längre. I slutscenen i första delen av Virginie Despentes hyllade romantrilogi vet vår antihjälte att han redan förlorat allt. Han drar sig undan och slår sig till ro under ett träd i Buttes Chaumont-parken, belägen högt över Paris. Undan för undan börjar människor söka sig till honom. Först är det andra uteliggare och missbrukare, men sedan blir det de missnöjda och utstötta - de marginaliserade. Mycket motvilligt befinner sig Vernon i centrum och ser så småningom till att göra det enda han någonsin gjort i centrum för människors uppmärksamhet: han spelar musik för dem.

Vernon Subutex-trilogin är en rasande dynamisk satir över det moderna Frankrike. Bokserien har jämförts med såväl Rabelais och Balzac som Houellebecq.

Läs mer

Vernon Subutex 2

Virginie Despentes

Vernon Subutex 2

Om boken

Vernon Subutex är en medelålders man med god smak och kvinnotycke, innehavare av den i punk- och rockkretsar smått kultförklarade skivaffären Revolver som efter 25 år faller offer för digitaliseringen och tvingas i konkurs. Vernon är en extremt igenkännlig typ, den åldrade rockaren som börjat bli sina egna minnens parasit och anser att allt var bättre förr. Han lever ändå relativt gott på sitt lager när han handgripligen vräks från sin lägenhet och hamnar på gatan med inga andra tillgångar än sitt Facebookkonto, telefonens adresslista samt den avlidne rockstjärnan Alex Bleachs efterlämnade och outgivna inspelningar Nu jagas plötsligt Vernon av skivproducenter, nättroll och före detta porrstjärnor. Alla vill ha sin del av kakan.

Vernon Subutex-trilogin har jämförts med såväl Balzac som Houllebecq. Det är en närgången undersökning av det moderna Frankrikes mörka vrår och ett panorama över Paris och en förlorad generation.

Läs mer

Vernon Subutex 1

Virginie Despentes

Vernon Subutex 1

Nyheter

Foto: JF Paga – Grasset

28 januari 2020

Nina Lekander om Vernon Subutex-trilogin: ”Hoppas att fler får upp ögonen för dessa fantastiska romaner”

Nyheter