Hoppets tåg

Författare

Viola Ardone

Översättare

Johanna Hedenberg

Hoppets tåg

2021-01-11

Svenska

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Författare

Publiceringsdatum

2021-01-11

Översättare

Johanna Hedenberg

Formgivare omslag

Sara R. Acedo

Kategori

Romaner

Bokinformation

Språk

Svenska

Originaltitel

Il treno dei bambini

Originalspråk

Italienska

Format

Inbunden, Pocket, E-bok, Ljudbok

Produktdetaljer

ISBN

9789113098562

Hoppets tåg

Recensioner

”Starkt och väldigt läsvärt. En fin och rörande historia.”

SvT

Böcker av författaren

Om boken

Det är efterkrigstid och nöden är stor i det krigshärjade Syditalien. Napolitanska Antonietta är desperat i kampen för brödfödan och sätter sin sjuårige son Amerigo, tillsammans med tusentals andra barn, på ett tåg mot Bologna. Amerigo hamnar hos den ensamstående Derna, vars svåger Alcide får en avgörande roll i Amerigos liv när han tillverkar en fiol åt honom. Allt är annorlunda i Emilia Romagna - språket, människorna, maten - men Amerigo anpassar sig snabbt till de nya levnadsvillkoren, inte minst tack vare musiken.

Men så en dag har det blivit dags att återvända till Neapel. Amerigo ser med nya ögon på smutsen och fattigdomen i Quartiere Spagnuolo och den olyckliga Antonietta. Han gör det han måste göra för att överleva, smyger ombord på ett tåg som tar honom tillbaka till sin fostermor Derna.

Många år senare när Amerigo återvänder till Neapel som en vuxen man och berömd fiollärare konfronteras han med sitt ursprung och det förflutna. Ska han sträcka ut en hjälpande hand till sin bror, som han själv blivit hjälpt en gång? Hur långt sträcker sig en människas skyldigheter gentemot en annan?

Läs mer

Viola Ardone

Hoppets tåg

Nyheter

27 april 2021

Viola Ardone nominerad till Årets bok 2021

Nyheter