Villfarelsen

Författare

Olov Svedelid

Leif Silbersky

Villfarelsen

2020-11-23

Svenska

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Författare

Publiceringsdatum

2020-11-23

Formgivare omslag

Trygve Skogrand

Kategori

Kriminalromaner

Bokinformation

Språk

Svenska

Originalspråk

Svenska

Serie

Ett fall för Rosenbaum

Läsordning

8

Inläsare

Matias Holm

Format

Ljudbok, Pocket

Produktdetaljer

ISBN

9789113110769

Böcker av författaren

Om boken

Två familjer dras in i en fruktansvärd tragedi. När dramats slutskede står den ena familjens son och dotter åtalade för mord, den andra har mist sin son. Och advokat Samuel Rosenbaum har ännu en gång överlistat polis och åklagare.
Lennart Elofsson har varit spermadonator utan hustruns vetskap. Ett av "resultaten" är Patrik Werner, nu 17 år. Han har lyckats spåra sin riktige far och börjar förfölja och hota honom på olika sätt. Fadern konsulterar Rosenbaums unga släkting Rhea och vill att hon skall tala med pojken och få honom att förstå att hans hot är straffbara. När de möts är pojken mycket arrogant och bitter över att föräldrarna har låtit honom leva på en lögn. Så inleds Silbersky/Svedlids 21:a Rosenbaum-deckare. När så familjen Elofssons fritidshus sprängs i luften är dramat i full gång. Ingen skadas men Patrik grips, anhålls och häktas som starkt misstänkt för gärningen. Åklagaren menar att indicier och bevis är klara och entydiga men Rhea visar att det finns rimliga tvivel på hans skuld och han frikänns. Senare återfinns Patrik död med en kniv i ryggen... Upplösningen är paret Leif Silbersky/Olof Svedelids 21:a Rosenbaumdeckare!

Läs mer

Olov Svedelid, Leif Silbersky

Upplösningen

Om boken

På sjukhemmet delar Rosenbaum rum med en man i femtioårsåldern, som visar sig vara kommunalråd. En tidning har börjat forska i kommunens affärer och funnit tvivelaktiga kvitton. Nu är han ett jagat villebråd. Mest ångrar han att han inte talat sanning från början. Han har haft en affär med en tyska, som senare visat sig vara engagerad av östtyska Stasi. Inte för att det hade någonting med hans affär att göra, men tänk vilka tidningsrubriker det skulle bli! Mannen skrivs på egen begäran ut från sjukhemmet. En kort tid senare hittas en kollega mördad och han blir misstänkt! Han begär att Rosenbaum skall bli hans försvarare och denne åtar sig uppdraget.

Läs mer

Den sista lögnen

Olov Svedelid, Leif Silbersky

Den sista lögnen